Nu sunt urme de contact pe masina, nici in zona in care se presupune ca a fost contactul, s-a consemnat si fotografiat ca nu sunt avarii, nu este persoana ranita/decedata....
Daca avem in vedere art. 75 din OUG 195/2015 actualizata, conform careia:
"Accidentul de circulatie este evenimentul care intruneste cumulativ urmatoarele conditii:
a)s-a produs pe un drum deschis circulatiei publice ori si-a avut originea intr-un asemenea loc;
b)a avut ca urmare decesul, ranirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel putin unui vehicul sau alte pagube materiale;
c)in eveniment a fost implicat cel putin un vehicul in miscare;"
In aceasta situatie mai exista un accident?
Nu avem avarii/pagube materiale si nici ranit, mai ales ca si-a retras plangerea
De curand am fost implicat intr-un eveniment rutier la o trecere de pietoni. Din cauza aglomeratiei am observat cu intarziere o persoana ce se afla pe trecerea de pieteoni care s-a speriat si a cazut. Am oprit masina sa vad care este starea persoanei... Nu avea absolut nimic si am rugat-o sa mergem la spital si sa anunt Politia. Aceasta a refuzat si m-a rugat sa o conduc la locul de munca, ceea ce am si facut....
Din cele intamplate am considerat ca persoana nu este o victima si mi-am continuat drumul.
La o distanta de 20 km fata de locul evenimentului am fost oprit de organele de politie care, mi-au spus ca am fost dat in urmarire pentru fuga de la locul accidentului. Au urmat investigatiile. La evaluarea politistilor nu s-au constatat avarii sau pagube materiale, masina fiind nespalata si nici macar praful nu s-a sters in locul presupus sau in alt loc.
Persoana a ajuns la spital unde i s-au facut investigatii... Nu s-a constatat nimic medical, nu s-au prescris ingrijiri medicale. Dupa investigatii, in aceeasi zi a mers la Politie sa dea declaratii si a depus plangere penala pentru vatamare corporala...
La trei zile dupa eveniment, "m-am impacat" cu persoana respectiva si si-a retras plangerea in scris, depunand-o personal prim-procurorului.
In situatia in care si-a retras plangerea (a specificat ca nu mai are nici-o pretentie de natura civila sau penala), nu a fost la medicina legala si nu exista pagube materiale sau avarii, care ar fi parcursul anchetei? Mai exista obiectul cauzei?
Rog un raspuns!
Buna ziua,
Acum 1 an si cateva luni am virat catre cineva o suma de bani prin transfer bancar. Am crezut ca este vorba de o persoana de incredere..... Ca si specificatie la pe ordinul de plata am trecut "Transfer suma"...
Se pot recupera acesti bani?