avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate alin_74

Activitate alin_74

Răspuns la discuția Fuga de la locul accidentului
Nu sunt urme de contact pe masina, nici in zona in care se presupune ca a fost contactul, s-a consemnat si fotografiat ca nu sunt avarii, nu este persoana ranita/decedata....
Daca avem in vedere art. 75 din OUG 195/2015 actualizata, conform careia:
"Accidentul de circulatie este evenimentul care intruneste cumulativ urmatoarele conditii:
a)s-a produs pe un drum deschis circulatiei publice ori si-a avut originea intr-un asemenea loc;
b)a avut ca urmare decesul, ranirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel putin unui vehicul sau alte pagube materiale;
c)in eveniment a fost implicat cel putin un vehicul in miscare;"
In aceasta situatie mai exista un accident?
Nu avem avarii/pagube materiale si nici ranit, mai ales ca si-a retras plangerea
Nu are rani sau leziuni. Nu a fost nevoie de ingrijiri medicale, nu a fost la legist.
Nu sunt sigur ca a fost impact....
Chiar daca a fost impact, a fost unul foarte usor, care nu a provocat rani, avarii sau pagube materiale.
Buna ziua,

De curand am fost implicat intr-un eveniment rutier la o trecere de pietoni. Din cauza aglomeratiei am observat cu intarziere o persoana ce se afla pe trecerea de pieteoni care s-a speriat si a cazut. Am oprit masina sa vad care este starea persoanei... Nu avea absolut nimic si am rugat-o sa mergem la spital si sa anunt Politia. Aceasta a refuzat si m-a rugat sa o conduc la locul de munca, ceea ce am si facut....
Din cele intamplate am considerat ca persoana nu este o victima si mi-am continuat drumul.
La o distanta de 20 km fata de locul evenimentului am fost oprit de organele de politie care, mi-au spus ca am fost dat in urmarire pentru fuga de la locul accidentului. Au urmat investigatiile. La evaluarea politistilor nu s-au constatat avarii sau pagube materiale, masina fiind nespalata si nici macar praful nu s-a sters in locul presupus sau in alt loc.
Persoana a ajuns la spital unde i s-au facut investigatii... Nu s-a constatat nimic medical, nu s-au prescris ingrijiri medicale. Dupa investigatii, in aceeasi zi a mers la Politie sa dea declaratii si a depus plangere penala pentru vatamare corporala...
La trei zile dupa eveniment, "m-am impacat" cu persoana respectiva si si-a retras plangerea in scris, depunand-o personal prim-procurorului.
In situatia in care si-a retras plangerea (a specificat ca nu mai are nici-o pretentie de natura civila sau penala), nu a fost la medicina legala si nu exista pagube materiale sau avarii, care ar fi parcursul anchetei? Mai exista obiectul cauzei?
Rog un raspuns!

Răspuns la discuția Recuperare bani
La fel cum demostraeaza ca este vorba de cadou
Răspuns la discuția Recuperare bani
Am dovada extrasului de cont
Discuție Recuperare bani
Buna ziua,
Acum 1 an si cateva luni am virat catre cineva o suma de bani prin transfer bancar. Am crezut ca este vorba de o persoana de incredere..... Ca si specificatie la pe ordinul de plata am trecut "Transfer suma"...
Se pot recupera acesti bani?