avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fuga de la locul accidentului

Buna ziua,

De curand am fost implicat intr-un eveniment rutier la o trecere de pietoni. Din cauza aglomeratiei am observat cu intarziere o persoana ce se afla pe trecerea de pieteoni care s-a speriat si a cazut. Am oprit masina sa vad care este starea persoanei... Nu avea absolut nimic si am rugat-o sa mergem la spital si sa anunt Politia. Aceasta a refuzat si m-a rugat sa o conduc la locul de munca, ceea ce am si facut....
Din cele intamplate am considerat ca persoana nu este o victima si mi-am continuat drumul.
La o distanta de 20 km fata de locul evenimentului am fost oprit de organele de politie care, mi-au spus ca am fost dat in urmarire pentru fuga de la locul accidentului. Au urmat investigatiile. La evaluarea politistilor nu s-au constatat avarii sau pagube materiale, masina fiind nespalata si nici macar praful nu s-a sters in locul presupus sau in alt loc.
Persoana a ajuns la spital unde i s-au facut investigatii... Nu s-a constatat nimic medical, nu s-au prescris ingrijiri medicale. Dupa investigatii, in aceeasi zi a mers la Politie sa dea declaratii si a depus plangere penala pentru vatamare corporala...
La trei zile dupa eveniment, "m-am impacat" cu persoana respectiva si si-a retras plangerea in scris, depunand-o personal prim-procurorului.
In situatia in care si-a retras plangerea (a specificat ca nu mai are nici-o pretentie de natura civila sau penala), nu a fost la medicina legala si nu exista pagube materiale sau avarii, care ar fi parcursul anchetei? Mai exista obiectul cauzei?
Rog un raspuns!

Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
alin_74, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 23:15, 15 Februarie 2017
Nu am inteles exact, persoana respectiva a cazut in urma impactului sau a cazut din cauza sperieturii?
Nu sunt sigur ca a fost impact....
Chiar daca a fost impact, a fost unul foarte usor, care nu a provocat rani, avarii sau pagube materiale.
Probabil ca in plangerea penala depusa s-a precizat.
Nu are rani sau leziuni. Nu a fost nevoie de ingrijiri medicale, nu a fost la legist.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
alin_74, utilizator
Am inteles ca autoturismul era nespalat. In cazul unui impact s-ar fi observat urme de contact, cel putin stergerea murdariei de pe caroserie in zona de impact.
Nu a fost impact. Pietonul s-a speriat si a cazut.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Accident cu un biciclist george_cosmin george_cosmin Buna ziua ma numesc George Cosmin si in urma cu o saptamana ma aflam in apropierea unei treceri de pietoni prevazuta cu denivelare de viteza.Din sens opus ... (vezi toată discuția)
Fapta penala sau nu - am atins un om pe trecerea de pietoni VladVirvorea VladVirvorea Buna ziua! Astazi 3.03.2015 am avut un mic accident pe trecerea de pietoni. Eram pe bulevard si am vrut sa intru pe o strada secundara din dreapra la inceputul ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima andracristina andracristina Buna ziua, Ieri pe drumul pana acasa am oprit pe sosea pentru ca mergeau pe partea carosabila 3 fete, una dintre ele s-a intors si s-a urcat pe masina dupa ... (vezi toată discuția)