Va salut . Revin cu noutati si cu rugamintea de a-mi recomanda un avocat bun in Urziceni.
Procesul care l-am pierdut la Buzau , in data de 24.10.2014 , sentinta, a intrat in vigoare in 12.12.2014 - suspendare 90 zile + 30 zile ca nu am predat permisul.
In schimb, procesul pierdut la Urziceni , in februarie 2013, s-a trimis comunicare catre IPJ Ialomita in 21.03.2014 , dar militienii nu au suspendat permisul.
conform art 209 , alin 3 ,care spune : "(3)Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza în ziua urmatoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia." - eu vreau sa-i actionez in judecata pentru ca nu au suspendat permisul in termenul de 15 zile legal.
Mentionez ca militienii vor sa-l suspende acum, dupa ce expira suspendarea de la Buzau.
Am vreo sansa sa-i fac sa nu-l mai suspende ?
O zi buna,
Deci nu exista termen de prescriptie a hotararii?
Eu adresa de corespondenta o aveam la avocata,dar si ea si a mutat cabinetul....deci posibilitatea de a primi ceva e nula....
In art 209 spune exact cand intra in vigoare suspendarea,daca nu predai permisul.
Ai idee in cat timp se prescrie hotararea judecatoreasca ?
Va multumesc,dar din pacate eu sunt mai greu de cap si tot nu am inteles 100% cum trebuie sa procedez. Fac act de vanzare cumparare direct cu mostenitorii toti sau trebuie ca unul din ei sa ia masina pe numele ei.
Pot ele ca mostenitoare sa scoata fiscalul direct si adeverinta de la Anaf cu taxa nerecuperata?
presupunand ca ele i mi dau si fiscalul si adev de la anaf ...mai am nevoie de alte acte de la ele pentru a inmatricula auto ?
Stima,
art 209 cod rutier :
(3)Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza în ziua urmatoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia.
ce se intelege de aici? in conditiile in care eu nu predau plasticul? eu inteleg ca suspendarea intra in vigoare ,dupa cele 15 zile in care aveam obligatia de a preda permisul.
deci ele, care sunt cele 3 mostenitoare nu pot sa vanda masina direct de pe numele decedatului ?
trebuie neaparat inmatriculata masina pe numele uneia din ele ? sau cu succesiunea si mostenira pot vinde masina?
stima,
multumesc. asta stiam si eu,dar din pacate eu nu ma duc sa-l predau si mi-am asumat astfel riscul de a fi prins si de a se majora retinerea cu inca 30 zile. nelamurirea mea este daca judecatoria are obligatia de a transmite hotararea definitiva in x -zile si daca politia pune in aplicare aceasta hotarare ? a trecut aproape 1 an ,de la pierderea procesului , si nici un semn. ei nu au nici o obligatie? nu e prevazut pe nicaieri aceste termene de aplicare ?
cu stima,
buna ziua,
am urmatoarea situatie : in noiembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul de 2 ori in aceeasi zi , pentru depasirea vitezei. Am mers pe firul invers si mi-am recuperat permisul,dandu-i in judecata. Am pierdut ambele procese ,prin februarie 2014. La unul din ele am facut apel ,care s-a judecat prin octombrie 2014.Dar la celalalt a ramas hotaararea definitiva la 15 zile de la pronuntarea hotararii. Prin septembrie 2014 ,am verificat la Udriste sa vad cum sunt cu permisul si surprinzator ,permisul era valabil,desi trecusera 7 luni de cand pierdusem primul proces. In mod normal ,pentru acea prima suspendare trebuia sa treaca si termenul de suspendare.
un sfat va rog vis-a-vis de obligatia judecatoriei de a trimite hotararile catre politie si de obligatia politiei de a pune in aplicare aceste hotarari .
cu stima,
buna ziua,
trebuie sa cumpar un auto al carui proprietar in acte e decedat.
mostenitoarele sunt 3, mama si 2 fete. care sunt pasii si actele ce-mi trebuiesc pentru a nu avea probleme la inmatriculare.
trebuie ca una din persoane sa devina proprietar pe acte si sa o cumpar de la ea?
sau se poate face si prin succesiune , mostenire, etc ?
pot ele sa scoata fiscalul si adeverinta de la Anaf daca nu sunt proprietare in acte ?
cu stima,