avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare permis conducere suspendat dupa proces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare permis conducere suspendat dupa proces

buna ziua,
am urmatoarea situatie : in noiembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul de 2 ori in aceeasi zi , pentru depasirea vitezei. Am mers pe firul invers si mi-am recuperat permisul,dandu-i in judecata. Am pierdut ambele procese ,prin februarie 2014. La unul din ele am facut apel ,care s-a judecat prin octombrie 2014.Dar la celalalt a ramas hotaararea definitiva la 15 zile de la pronuntarea hotararii. Prin septembrie 2014 ,am verificat la Udriste sa vad cum sunt cu permisul si surprinzator ,permisul era valabil,desi trecusera 7 luni de cand pierdusem primul proces. In mod normal ,pentru acea prima suspendare trebuia sa treaca si termenul de suspendare.
un sfat va rog vis-a-vis de obligatia judecatoriei de a trimite hotararile catre politie si de obligatia politiei de a pune in aplicare aceste hotarari .

cu stima,
De la ramanerea definitiva a deciziei prin care ati pierdut, dvs trebuia sa duceti permisul la politie de buna voie.
Dvs sunteti cel care trebuie sa depuneti permisul la poliție dupa solutionarea dosarului.
multumesc. asta stiam si eu,dar din pacate eu nu ma duc sa-l predau si mi-am asumat astfel riscul de a fi prins si de a se majora retinerea cu inca 30 zile. nelamurirea mea este daca judecatoria are obligatia de a transmite hotararea definitiva in x -zile si daca politia pune in aplicare aceasta hotarare ? a trecut aproape 1 an ,de la pierderea procesului , si nici un semn. ei nu au nici o obligatie? nu e prevazut pe nicaieri aceste termene de aplicare ?

cu stima,
art 209 cod rutier :
(3)Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza în ziua urmatoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

ce se intelege de aici? in conditiile in care eu nu predau plasticul? eu inteleg ca suspendarea intra in vigoare ,dupa cele 15 zile in care aveam obligatia de a preda permisul.
Am fost si eu intr-un caz aproape identic cu al tau: Mi-a fost suspendat permisul prin 2012-2013 pentru trecut pe rosu, am facut contestatie, PANA la termenul de judecata mi l-au mai suspendat inca o data tot pentru trecut pe rosu, am facut si atunci contestatie.
Cu plasticul in buzunar m-am prezentat la tribunal, am pierdut ambele procese (desi aveam martor cu mine in masina ca am trecut pe galben, dar asta e irelevant acum). Am asteptat sa imi vina sentinta acasa, ca doar n-o sa fiu tampit sa ma duc de buna voie sa le duc permisul :) Doar ca sentinta nu a venit nici pana in ziua de azi. Din cate am inteles era obligatia mea sa ma interesez de rezultat, si in cazul in care am pierdut sa ma duc sa predau permisul.

Ce pot sa iti spun este ca de atunci pana acum m-a oprit politia de N ori, permisul meu este perfect valabil, ba mai mult, in 2013 am facut si scoala pentru categoria A, si mi-au reinoit permisul. Nu pot sa iti spun daca mi-a fost vreodata suspendat in sistem la ei (si am circulat cu el in buzunar, suspendat) sau nu, dar atata timp cat este valabil in sistemul lor, si nimeni nu m-a mai intrebat de sanatate, sa fie sanatosi :)

Alte discuții în legătură

Pv de constatare a contraventiei, majorare la 60 de zile dupa contestare misupatrik misupatrik Buna ziua, In 04.2014 am contestat in instanta un PV de suspendare permis 30 de zile. In 12. 2018 am primit sentinta prin posta, am pierdut in fata Politiei ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu Pe 15 decembrie 2011 am pierdut procesul cu Politia Rutiera insemnand ca in termen de 15 zile sa predau permisul. Pana pe 30 decembrie nu l-am predat fapt ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut definitv. cand incepe concret suspendarea dupa lege ? cozminica cozminica buna ziua va rog frumos, am vazut ca sunteti oameni cunoscatori foarte buni al legislatiei rutiere si indrumatori ai celor aflati la nevoie. dati-mi si ... (vezi toată discuția)