avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate simioana_liviu

Activitate simioana_liviu

Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 din Codul de procedură penală raportat la art. 83 din Codul penal şi art. 375 alin. 1, art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală, stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului SIMIOANA LIVIU CONSTANTIN, pentru savarsirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prev. şi ped. de 337 din Codul penal. În baza art. 83 alin. 1 din Codul penal, amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 din Codul penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. 1 din Codul penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 din Codul penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c - e se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt. În baza art. 85 alin. 2 din Codul penal impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: a) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii – Colegiul Economic P.S. Aurelian, mun. Slatina, jud. Olt sau Colegiul Naţional Radu Greceanu, mun. Slatina, jud. Olt, pe o perioadă de 40 de zile; b) să respecte obligaţia de a participa conform programării, ce va fi realizată de către consilierul de probaţiune din cadrul Serviciului de Probatiune Olt, la programul „Drink and Drive – schimb de bune practici în vederea elaborării unui program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice”. În baza art. 86 alin. 2 din Codul penal, supravegherea obligaţiilor stabilite potrivit art. 85 alin. 2 din Codul penal se face de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt. În baza art. 404 alin. 3 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Aceasta e sentinta .
DA IN CAZUL ASTA . În baza art. 83 alin. 1 din Codul penal, amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 din Codul penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri . SE POATE PARASI TARA IN CONCEDIU ADUCAND PROBE .
daca am primit 1 an inchisoare cu suspendare pentru refuz de probe biologice , cu 2 ani de control judiciar si pana la sentinta am stat 11 luni . Am 2 intrebari .
1 Dupa cat dau iar de permis ?
2 Pot sa parasesc tara in vacanta.
Răspuns la discuția Refuz recoltare probe biologice
adica in care iau cu suspendare permisu o sa fie anulat .
Răspuns la discuția Refuz recoltare probe biologice
Si permisu se anuleaza ? Sau se suspenda?
Pentru ca am auzit un caz in care judecatoru ia redat omului permisu si a ramas cu dosaru , dar pana la solutionare statuse 11 luni pe dreapta la fel ca mine .
Răspuns la discuția Refuz recoltare probe biologice
Eu am avut un proces pentru refuzu prelevari probelor biologice , am stat fara permis 11 luni , incidentu nu sa soldat cu victime sau pagube , am mers pe recunoasterea faptei.
pot obtine doar amenda penala sau este o masura complementara
Răspuns la discuția Refuz recoltare probe biologice
Deci pana in final sustragerea de la probe biologice se poate pedepsi cu amenda penala doar si dupa pronuntare ti se inapoiaza permisu daca fapta nu sa soldat cu pagube materiale .
Sau amenda penala este o masura complementra.
Pentru din cate am cautat eu si sutragerea de la prelevarea monstrelor biologice a fost incadrata la amenda penala dupa NCP.
Eu sunt in pronuntare si am mers pe recunoastere , procesu terminandus dupa a 2 a infatisare /.