Am depus deja o plangere la protectia consumatorului si am inregistrat o plangere la agentie adresata domnului director, ce a fost inregistrata si a primit un nr de ordine.
De asemenea as dorii sa stiu daca pe baza OUG 174/2008 pot obtine returnarea comisionului platit pe motiv ca agentia nu a incheiat nici un contract de intermediere, vizionare si nici nu a emis chitanta pentru comisionul incasat. In plus comisionul a fost platit in avans fapt ce contravine Art. 910. ( Nu se permite plata in avans a comisionului, partiala sau totala, decat cu acordul scris al consumatorului si cu precizarea situatiilor in care agentia imobiliara este obligata sa inapoieze consumatorului sumele primite in avans )
Legat de proprietari, cum si unde ar trebuii facuta plangerea penala in scopul verificarii suspiciunii de evaziune fiscala ?
Am inchiriat un apartament de 2 camere in urma prezentarii si discutiei cu agentul imobiliar, acesta m-a mintit atat pe mine cat si pe martorii mei, dupa cum urmeaza
- A declarat ca este o ruda a proprietarului, ca il cunoaste pe baiatul proprietarei cu care urma sa locuiesc in apartament, ca este cuminte si nu voi avea probleme
- A declarat ca banii platiti pentru garantie ( suma de 180E ) vor fi folositi la renovarea balconului cu termopan ( in momentul inchirierii balconul avea geamuri cu rame metalice, fara sistem de inchidere si era plin de mucegai )
- Absolut tot ce se strica aduce proprietarul, ca sunt persoane cinstite si ca sunt norocos ca am fost ales, deoarece nu e un anunt public ci o rugaminte de la ruda lui ( proprietara ) sa-i gaseasca baiatului un coleg de camera cuminte ( eu )
De asemenea, pentru comisionul platit agentie 180E, la sediul agentiei, nu am primit nici o chitanta si nici nu a fost specificat in contract. Mentionez ca am martori asupra platii comisionului.
Legat de proprietar, pe data de 5 feb am fost dat afara printr-un sms de catre baiatul acestuia, conform contractului, am avut 30 zile sa ma mut. Pe data de 17 februarie am parasit imobilul.
Conform contractului proprietarul are obligatia returnarii anticipatiei acordate ( chiria pe zilele cat nu am stat din februarie )
Proprietara mi-a cerut urmatoarele:
- Plata chiriei pana pe 17 martie, inclusiv a utilitatilor ( desi nu stau acolo)
- Sa ii multumesc ca nu sunt fortat sa platesc si asociatia pe martie
- Cum pot proceda pentru recuperarea garantiei si a chiriei pentru zilele ramase din februarie ?
- Ce reclamatii pot depune impotriva agentiei pentru minciuna, fals de identitate. bani luati la negru ?
- Cum pot verifica daca proprietara a depus dosarul la adm financiara si daca nu a facut evaziune fiscala ? (mentionez ca banii erau incasati de baiatul ei, lunar)