avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme agentie imobiliara si proprietar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme agentie imobiliara si proprietar

Buna ziua,

Am inchiriat un apartament de 2 camere in urma prezentarii si discutiei cu agentul imobiliar, acesta m-a mintit atat pe mine cat si pe martorii mei, dupa cum urmeaza

- A declarat ca este o ruda a proprietarului, ca il cunoaste pe baiatul proprietarei cu care urma sa locuiesc in apartament, ca este cuminte si nu voi avea probleme
- A declarat ca banii platiti pentru garantie ( suma de 180E ) vor fi folositi la renovarea balconului cu termopan ( in momentul inchirierii balconul avea geamuri cu rame metalice, fara sistem de inchidere si era plin de mucegai )
- Absolut tot ce se strica aduce proprietarul, ca sunt persoane cinstite si ca sunt norocos ca am fost ales, deoarece nu e un anunt public ci o rugaminte de la ruda lui ( proprietara ) sa-i gaseasca baiatului un coleg de camera cuminte ( eu )

De asemenea, pentru comisionul platit agentie 180E, la sediul agentiei, nu am primit nici o chitanta si nici nu a fost specificat in contract. Mentionez ca am martori asupra platii comisionului.

Legat de proprietar, pe data de 5 feb am fost dat afara printr-un sms de catre baiatul acestuia, conform contractului, am avut 30 zile sa ma mut. Pe data de 17 februarie am parasit imobilul.
Conform contractului proprietarul are obligatia returnarii anticipatiei acordate ( chiria pe zilele cat nu am stat din februarie )

Proprietara mi-a cerut urmatoarele:
- Plata chiriei pana pe 17 martie, inclusiv a utilitatilor ( desi nu stau acolo)
- Sa ii multumesc ca nu sunt fortat sa platesc si asociatia pe martie

- Cum pot proceda pentru recuperarea garantiei si a chiriei pentru zilele ramase din februarie ?
- Ce reclamatii pot depune impotriva agentiei pentru minciuna, fals de identitate. bani luati la negru ?
- Cum pot verifica daca proprietara a depus dosarul la adm financiara si daca nu a facut evaziune fiscala ? (mentionez ca banii erau incasati de baiatul ei, lunar)
Cel mai recent răspuns: Kanjidots , utilizator 00:45, 21 Februarie 2015
Cum pot proceda pentru recuperarea garantiei si a chiriei pentru zilele ramase din februarie ?

Actiune in pretentii la judecatorie. Ar fi util sa va folositi de cererea cu valoare redusa.
Ce reclamatii pot depune impotriva agentiei pentru minciuna, fals de identitate. bani luati la negru ?

Plangere la protectia consumatorului.
Cum pot verifica daca proprietara a depus dosarul la adm financiara si daca nu a facut evaziune fiscala ?

Ar fi prea mult dar nu strica o plangere penala.
Am depus deja o plangere la protectia consumatorului si am inregistrat o plangere la agentie adresata domnului director, ce a fost inregistrata si a primit un nr de ordine.

De asemenea as dorii sa stiu daca pe baza OUG 174/2008 pot obtine returnarea comisionului platit pe motiv ca agentia nu a incheiat nici un contract de intermediere, vizionare si nici nu a emis chitanta pentru comisionul incasat. In plus comisionul a fost platit in avans fapt ce contravine Art. 910. ( Nu se permite plata in avans a comisionului, partiala sau totala, decat cu acordul scris al consumatorului si cu precizarea situatiilor in care agentia imobiliara este obligata sa inapoieze consumatorului sumele primite in avans )

Legat de proprietari, cum si unde ar trebuii facuta plangerea penala in scopul verificarii suspiciunii de evaziune fiscala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agent imobiliar. sunt obligat să-l plătesc dacă nu am semnat un contract de vizionare? TeodorG TeodorG Buna seara In cautarea unui apartament de inchiriat, zilele trecute am vizionat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar ce m-a anuntat inainte ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am să mă creadă cei de la fisc dacă-mi denunț proprietarul pentru evaziune fiscală? ContSters160566 ContSters160566 Bună seara! Stau într-o garsonieră cu chirie de aproximativ 3 ani de zile și dau proprietarului lunar, suma de 600 lei, de când m-am mutat aici (din ... (vezi toată discuția)
Factura falsa pentru prestari servicii la inchiriere dmd21 dmd21 Buna ziua, Am vrut sa inchiriez o garsoniera in feburarie anul acesta. Am sunat la mai multe anunturi de pe net. 99% sunt agentii, care cer evident comision ... (vezi toată discuția)