In cautarea unui apartament de inchiriat, zilele trecute am vizionat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar ce m-a anuntat inainte ca practica un comision de 50% din chirie. A venit si proprietarul iar la finalul vizionarii am avut impresia ca proprietarul e mana in mana cu agentul imobiliar.
Astazi am semnat un contract standard (nedeclarat la ANAF), direct cu proprietarul iar el a spui ca ii va declara agentului imobiliar o valoare mai mica, astfel incat sa platim comision mai mic. Mai mult, a sugerat sa ii las lui comisionul de 50% pentru agentul imobiliar (plecat din localitate), el urmand sa i-l dea mai tarziu.
Am refuzat si am spus ca ii voi plati comisionul doar daca agentul imi da o factura/chitanta.
Intrebarea mea e in ce conditii sunt obligat sa ii platesc comisionul acestui agent imobiliar, avand in vedere ca nu am semnat niciun contract de (pre)vizionare cu el, iar contractul de inchiriere e doar intre mine si proprietar.
Lukas74
Utilizator 2din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Obligatie legala, nu aveti ! Dar obligatie morala ... ?!
Pretentie pertinenta pentru factura aveti, dar pentru inregistrare la ANAF nu va prea surade !
Eu, daca as fi acel agent, as astepta 15 sau 20 de zile de la semnare si apoi v-as reclama un pic la ANAF !
“ Domnule ce hoti sunt agentii din ziua de azi si ce corecti sunt ceilalti ! “