avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Activitatea de agent imobiliar (Intreprinere ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Activitatea de agent imobiliar (Intreprinere Individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie?

Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare.
Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, clientilor persoane fizice.

Am inteles ca :

"
Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
"

Poate fi considerata o exceptie desfasurarea acestei activ. sub forma unei I.I. ?
Se incadreaza ca si profesie libera?

"-
activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale;
Intra sub incidenta acestor prevederi:

a) profesiile libere sub toate formele de organizare, care nu implica crearea unei societati comerciale, desfasurate de catre notari, avocati, experti autorizati, medici, experti contabili, contabili autorizati, arhitecti, precum si de alte persoane fizice care presteaza servicii cu caracter profesional in domeniul stiintific, literar, artistic si educativ;
b) activitatile economice desfasurate in mod independent, inclusiv prin practicarea unei meserii, de catre persoanele fizice autorizate potrivit legii, cu exceptia activitatilor de taximetrie auto pentru marfuri si persoane. "



Va multumesc anticipat.
Trebuie sa aveti casa de marcat deoarece dvs. sunteti un operator economic care presteaza activitati de intermediere in tranzactiile cu bunuri imobiliare.
Conform prevederilor legii nr. 296 din 2004 - Codul consumului, "operator economic este persoana fizica sau juridica, autorizata, care in cadrul activitatii sale profesionale .... presteaza servicii".
In opinia mea agent imobiliar nu este o meserie pentru a fi incadrata in textul de lege pe care l-ati mentionat, ci o ocupatie. Meseria este profesiune sau indeletnicire bazata pe un complex de cunostinte obtinute prin scolarizare.


daca lucrati cu persoane fizice DA , daca lucrati doar cu persoane JURIDICE nu, nu sunteti obligat sa lucrati cu persoane fizice nu si permit comisionul, faceti vizionare si sar de comision, in Romania nu se plateste o activitate cat mai IEFTIN orice dar IEFTIN.

RISTI sa faci zece vizionari si NIMIC, nu merita .
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
olden, utilizator
va multumesc pentru raspunsuri

am intalnit astfel de situatii, totusi ca sa nu risc vreo amenda o sa cumpar si casa de marcat.(drumuri,fiscalizare,contract de service,raporturi z, raport lunar) toate pentru 2-3 bonuri emise lunar.

era ok ca pe langa contractul de vizionare/prestare servicii(comision) incheiat cu clientul persoana fizica sa eliberez factura si chitanta .


florinbc a scris:

va multumesc pentru raspunsuri

am intalnit astfel de situatii, totusi ca sa nu risc vreo amenda o sa cumpar si casa de marcat.(drumuri,fiscalizare,contract de service,raporturi z, raport lunar) toate pentru 2-3 bonuri emise lunar.

era ok ca pe langa contractul de vizionare/prestare servicii(comision) incheiat cu clientul persoana fizica sa eliberez factura si chitanta .





daca incasati de la persoane fizice si in numerar trebuie sa eliberati bon fiscal si la cerere factura. Pentru tanzactiile mari incasati in banca de la persoane fizice, emiteti factura fiscala ca sa inregistrati venitul si nu mai este necesara casa de marcat fiscala.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
olden, utilizator
obligatia este doar sa dai factura si chitanta....si sa declari veniturile

in cazul dvs diferenta intre PFA si II banuiesc ca e una de libera optiune....

oricum profesie liberala nu este pt ca nu are statut autonom in baza unei legi de functionare profesionala, care sa confere autonomie profesionala
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Comision agent imobiliar. sunt obligat să-l plătesc dacă nu am semnat un contract de vizionare? TeodorG TeodorG Buna seara In cautarea unui apartament de inchiriat, zilele trecute am vizionat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar ce m-a anuntat inainte ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)
Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)