Va mulțumesc mult. Am aflat întâmplător ca nu mai este student. Ultimul proces de modificare a pensiei de intretinere s-a finalizat in martie 2014, desi el fusese exmatriculat in iulie 2013. Angajatorul,o perioada de timp nu mi-a oprit bani, pana la reglarea sumelor datorate (prin modificarea pensiei mi s-a micșorat cuantumul sumei datorate). Prin iulie 2014 angajatorul a inceput sa-mi retina din nou bani. Prin decembrie 2014 am aflat ca, banii trimisi sistematic in contul copilului se intorceau inapoi la angajator. Asa am demarat cercetarile privind cauzele care l-au determinat sa renunte la pensie. Si am aflat de la facultate ca fusese exmatriculat. Vreau cel puțin banii aceștia care au fost reținuți si se afla la angajator sa-i recuperez. Oare daca vreau ulterior sa recuperez si restul banilor (pentru perioada iulie 2013-iunie 2014), o pot face printr-un nou proces?
La solicitarea, adresata instanței de judecata, de restituire a platii de întreținere pentru o anumita perioada si încetarea platii acesteia am primit o adresa prin care mi se cer urmatoarele:.''sub sanctiunea anularii cererii de chemare in judecata, sa individualizați suma pe care o solicitati spre restituire (cuantumul) si sa taxați la valoare conf. Art 3 din OUG 80/2013 sa arătați dovezile....si sa achitați taxa judiciara de 20 lei + si taxa judiciara la valoarea petitului 2''. Doresc sa aflu daca este oportuna taxarea acestui caz cf.articolului menționat si care ar fi valoarea taxei judiciare a petitului 2 (bănuiesc ca petitul 2 reprezinta solicitarea suspendării pensiei de intretinere). Menționez ca am citit oug 80/2013. Totodată cum pot recupera ulterior taxa de timbru. Copilul caruia i-am platit pensie de intretinere este major, a fost student si exmatriculat in urma cu 1 an si jumătate.