avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate SofiaMariaa

Activitate SofiaMariaa

Buna ziua,
Consider ca legea este absolut lipsita de logica si intelegere privind plata pe 6 luni retroactiv la asigurarea de sanatate pentru cetatenii fara venit, intru incheierea contractului individual de asigurat. Eu lucrez sporadic, in medie in 2-3 luni pe an, pe baza unor contracte de prestari servicii sau contracte de colaborare. Pana la 26 ani am studiat, si de un an de cand am depasit aceasta varsta am avut 2 contracte (cu achitarea tuturor darilor la stat), ultimul in luna septembrie 2014. Acum, eu nu am beneficiat de servicii medicale in acest an, nici macar in lunile in care cota de asigurare a fost achitata. Nu gasesc sensul in a plati pentru servicii despre care stiu cu siguranta ca nu le-am folosit, asadar care nu se adreseaza unei posibilitati viitoare "in caz de", si mai ales, neavand venit in aceasta perioada trecuta. Intrebarea mea este:
1. Daca in luna martie am un contract de colaborare sau prestari servicii cu o firma, contract valabil numai pe luna aceea, voi putea continua sa platesc asigurarea din mana din luna aprilie incolo, fara cele 6 luni retroactiv?
Multumesc.
Sofia