avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate SimonaSB

Activitate SimonaSB

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Sa inteleg ca se va face calculul doar pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie 2014 si se va imparti la 12 luni ? Sau pur si simplu nu mai sunt eligibila pentru ca nu am 12 luni consecutive? De asemenea m-ar ajuta un raspuns legat de intrebarea: daca am lucrat 3 luni, apoi am pauza de 2 luni si ma angajez urmatoarele, ma pot incadra ?
Sa inteleg ca daca nu am lunile consecutive nu pot beneficia nici de acel minim pe economie, nimic?
Daca acum m-as angaja iarasi, s-ar completa cumva numarul de luni cu toate ca am doua luni intrerupere de la munca?
Data nasterii copilului va fi 16 august 2015, deci ma incadrez sa iau indemnizatie ? Veniturile ce le-am avut la firma de IT timp de 2 ani jumatate din drepturi de autor au fost declarate si am achitat impozit pentru ele conform declaratiei pe proprie raspundere +fisa fiscala in vigoare. Demisia a avut ultima zi de lucru pe 27 noiembrie 2014 iar copilul se va naste aproximativ pe 16 august 2015.
Buna ziua

In luna Noiembrie 2014 am demisionat de la actualul job (ultima zi de munca fiind 27) si am inceput cautarile la un altul, aveam deja 2 ani jumatate acolo. La firma la care lucram aveam contract de drepturi de autor si anual imi declaram veniturile.
Dupa ce am demisionat si mergeam la alte interviuri am aflat ca sunt insarcinata...asa ca ale mele cautari s-au oprit pentru ca nu ar fi fost ok din multe puncte de vedere sa ma angajez deja insarcinata in 4 saptamani si plus de asta, cine ar fi facut asta?!
M-am ocupat timp de o luna de PFA-ul sotului si am anulat cautarile. Voi mai primi indemnizatie de crestere copil daca in ultimele 12 luni de cand voi cere indemnizatie eu voi avea doar 3 luni lucrate? Au trecut 2 luni de la ultimul job, daca ma angajez acum undeva, cu toate ca am o pauza de 2 luni, pot sa mai iau indemnizatie de crestere copil? Daca reiau activitatea cu pauza se poate?
Nu ma incadrez nici la un minim, nimic?
Multumesc mult de raspuns si de ajutor! As aprecia sa ma ajutati cu un sfat in aceste poveste incurcata dar fix asa s-au nimerit toate:)