avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters346864

Activitate ContSters346864

Ca incheiere, doresc sa multumesc tuturor pentru mesaje, consider ca toti avem dreptul la o parere, insa nu cred ca cineva poate stii ce se intampla in blocul altuia, mi s-a raspuns la intrebari si nu inteleg de ce pe acest forum sunt oameni care doar isi expun frustrari fara a raspunde la intrebarile unor oameni care au nelamuriri legate de ceva care ei considera a fi ilegal sau antisocial.
Am explicat cu lux de amanunte ce se intampla, am cerut anumite lamuriri si multumesc pentru clarificari, dar nu cred ca trebuie sa mi se zica (de catre un avocat) ca este foarte bine ce face conducerea blocului, ca isi fac treaba, cand am expus clar ca s-au folosit amenintari.
Nu este primul mesaj iesit din context si sarcastic vizualizat pe forum, aici oamenii isi expun anumite pareri si suparari si doresc explicatii, daca li se da bine, daca nu, asta e! Forumul s-a creat pentru discutii si clarificari, nu pentru a mi se zice ca bine ca suntem amenintati, ca se face treaba buna.
Nu este vorba de scos bani din buzunar. "Gigi Contra" suntem destui, chiar si cei care si-au montat nu sunt de acord, dar le este frica de pausal, ca, deh, oamenii se sperie si au curaj sa faca ceva niciodata, barfesc la colturi, apoi te saluta cu respect.
Sa stiti ca absolut orice administrator/presedinte beneficiaza de un comision pentru anumite servicii sau produse, nu stiu cat este de ilegal, dar parerea mea e ca nu trebuie sa ameninti, ci sa convingi.
Cand cineva iti expune anumite beneficii asupra unor produse si iti vorbeste frumos este mai probabil ca voi lua in considerare acea propunere, dar cand vii la mine, imi spui ca " o sa pun apometre, am semnaturi de la 50+1, vrei sa semnezi sau te trec la pausal, ca eu va trec la pausal, nu voi mai tine cont de apometrele voastre, imi desfiintez cutia de administratie etc" cum vi se pare?
Va asigur ca nu suntem 2 persoane care nu-si pun astfel de apometre ci mult mai multe, insa noua nu vrea sa ne dea decizia AG sau orice altceva sa vedem si noi cum s-a hotarat, cati au semnat si ce se intampla cu cei care au apometre normale.
Ce treaba fac? Ca vor ei cu amenintari sa monteze astfel de apometre? Multi oameni sunt prostiti sa-si puna ca "vai, ma trec la pausal!". Daca isi fac treaba asa de bine de ce nu vor sa depuna o documentatie sa se innoiasca tevile de apa comune ale blocului prin programul Apa Nova" a doua teava"? Cand le-am zis au zis ca nu ele sunt obligate sa faca asta, sa-i selecteze aia de la Apa Nova, ca nu este de datoria lor. In ani de zile nu au facut nimic si nu mai puteau astepta pana la AG din 2017? Este vorba ca nimeni nu a discutat vreodata de astfel de apometre si daca vi se par in regula AMENINTARILE si TIPETELE si SUNATUL (pe care le-am relatat in prima postare) atunci, cu parere de rau, nu cred ca voi putea sa iau in considerare parerea dvs., amvirdan.
Pai am consultat Decizia la avizier in primul trimestru al anului si nu scria nimic de apometre, eu vreau o copie pentru a o depune, impreuna cu plangerea la Primarie. De la primarie mi s-a zis ca nu conteaza semnaturile stranse ci decizia de la AG. Este abuziva deoarece comitetul nu respecta decizia majoritatii, un exemplu fiind ca la o scara s-au montat apometre cu unde la 11 apartamente, avand fiecare bloc 45 apartamente, deci ce face? Trece majoritatea la pausal?.
Stim cu totii ca administratorul si presedintele urmaresc insusirea unui comision si de aceea multi nu vor astfel de apometre. Practicile de genul sunt frecvente si stim cu cine avem de-a face.
De ce nu se asteapta pana in mai la Adunarea Generala? De ce s-a recurs la amenintari deoarece noi avem deja apometre montate? A fost sunata lumea din provincie sa le spuna sa vina acasa ca ei monteaza apometre si ca-i trec la pausal daca nu semneaza si ca nu vor mai tine cont de apometrele existente.
Noi vrem sa montam apometru la ghena pt ca cei cu apometru cu unde radio nu vor mai plati pausal si noi ce facem? Platim si apa comuna?
Suntem multi care vor sa le reclamam, dar fara decizia care sta la baza montarii apometrelelor cu unde radio si decizia privind persoanele care nu-si monteaza apometre nu prea avem ce face si la primarie si in instanta iti cer dovezi.
Buna seara,
Presedintele si administratorul de bloc au dispus montarea apometrelor cu unde radio fraudulos deoarece nu au convocat o adunare generala pentru a lua aceasta hotarare ci doar au adunat semnaturi din bloc prin amenintari spunand ca vor trece lumea la pausal si ca nu vor mai tine cont de apometrele existente.
Suntem in bloc cam jumatate de proprietari care nu vor astfel de apometre fiind de slaba calitate(costa aprox 100 lei bucata) si neavand pierderi foarte mari, iar ceilalti proprietari au semnat mai mult de frica pausalului.
I-am cerut presedintelui decizia de la ADUNAREA GENERALA din luna MAI 2016 in care se hotaraste montarea acestor apometre si decizia privind calcularea consumui la pausal insa acesta refuza sa mi-o dea desi i-am spus ca mi s-a cerut de la primarie si nu vrea sa-mi arate nici acea lista de semnaturi pentru apometre spunandu-mi ca trebuie sa-i fac cerere, sa motivez temeinic de ce ii cer aceasta hotarare si la ce imi foloseste.
Vreau sa stiu cu ce lege pot sa-l oblig sa-mi dea hotararea caci eu nu am auzit la Adunarea Generala ceva de schimbarea apometrelor, iar cei de la primarie mi-au spus ca plangere pot face doar dupa ce primesc hotararea din cauza.
As mai vrea sa stiu si daca sunt obligati sa-si puna apometru si la ghena de gunoi unde se spala tomberoanele si se uda gradina si se spala pe jos pentru ca mi s-a zis ca ei nu monteaza ca se consuma putina apa, dar daca vom fi trecuti la pausal nu mi se pare legal sa nu se plateasca consumul de apa de la ghena de catre toti proprietarii.
Va multumesc anticipat! O seara buna!
Va multumesc pentru raspuns! O seara buna!
Buna seara,
In mai 2015, instanta a constatat ca actul de v-c este nul ad validitatem, decizia fiind definitiva, iar in luna noiembrie persoana care are acest act l-a folosit pentru a se trece titular pe un contract de utilitati.
As vrea sa stiu daca eu, ca si proprietar al casei il pot sesiza in instanta penala deoarece acesta a comis o infractiune.
Actul de v-c a fost declarat nul de catre instanta, insa a ramas promisiunea de a vinde. As vrea sa stiu daca pot fi obligata sa instrainez imobilul desi au trecut 6 luni de cand decizia a ramas definitiva, iar persoana nu a inaintat inca cerere in justitie pentru a-mi cere sa-mi tin promisiunea.
Va multumesc! O zi buna!
Eu vorbeam de problemele referitoare la inselaciune, nu ma interesa taxa de mediu, asa ca nu vad de ce aduceti in discutie taxa de timbru. Am sunat la firma care apare pe talon si am lamurit mai multe aspecte si am vorbit si cu un avocat. Taxa de timbru in 2007 se numea taxa de prima inmatriculare si firma nu a recuperat-o, asta spunandu-mi-o directorul firmei in cauza, deci nu voi plati taxa de mediu si chiar daca teoretic as plati-o, o voi recupera. Va multumesc celor care mi-ati raspuns si as ruga persoanele(cyan) care nu au raspunsuri pentru intrebarile mele sa nu mai deschida alte probeleme care eu nu le-am adus in discutie. O seara buna!
Va multumesc pentru raspunsurile dvs. O seara buna!
Buna seara,
Am cumparat zilele trecute o masina Dacia Logan 2007-98600km de la un intermediar, al doilea proprietar al masinii de 2 sapt. Totul mergea perfect la ea, nu era ruginita, iar vanzatorul parea de incredere.
Mentionez ca vanzatorul a venit singur, iar eu am adus un prieten care s-a uitat la masina avand una identica acasa si lucrand tot pe una de acelasi fel (stiind si mecanica).
Desi pe bord erau indicati 98600 km, din intamplare, in torpedou am gasit o revizie a masinii intr-un service si in 2013 avea peste 200000 km, deci e clar ca in 2015 are peste 300000 km. As putea sa ma duc la firma care i-a vandut-o lui pentru a cere o lista detaliata cu reviziile?
Nu m-am dus la sevice pentru verificare, dar oricum nu puteam afla km reali acolo 9masina nu fusese nici la reprezentanta Dacia) si sincer nu m-am gandit ca la o Dacia sa se dea km inapoi.
Vreau sa stiu cum as putea cere firmei detaliile asupra reviziilor masinii pentru ca sigur au chitantele de la revizii, deoarece vreau sa fac sesizare la politie si sa il dau in judecata pe intermediar in materie penala pt infractiunea de inselaciune si in materie civila (despagubiri).
Daca solicit anularea contractului ce se va intampla cu masina deoarece eu circul cu ea momentan ca de aceea am luat-o si am nevoie de ea. Va trebui sa o restitui daca castig si el imi poate cere ceva despaguri? Trebuie si acest intermediar anuntat in privinta intentiilor mele? Mentionez ca omul e cooperant, mi-a dat certificatul fiscal, e amabil (probabil ca nu se astepta ca eu sa gasesc acei kilometri reali pe acea foaie de la service, pe care a omis sa o ia din torpedou si s-a comportat ca un bun vanzator).
Va multumesc si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarile mele numeroase. O seara buna!