avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate ionela_o

Activitate ionela_o

Va multumesc pentru raspunsuri!
Cat timp am fost plecata din tara, de copii s.au ocupat, pe rand, mama mea si mama lui. Pentru ca si tatal copiilor a fost plecat cate doua saptamani pe luna in alt oras.
Referitor la job... in mod normal as putea sa ma intorc la vechiul loc de munca. Acum sunt in concediu crestere copil.
Va multumesc pentru raspuns. Avocatul pe care l-am consultat mi-a spus ca nu e legal sa parasesc domiciliul pana la pronuntarea divortului.

Buna seara. Sunt casatorita de 7 ani si din timpul casatoriei au rezultat 2 copii. Unul are 5 ani si 10 luni si celalalt are 10 luni. Casnicia a inceput sa scartaie dupa ce s-a nascut primul copil. Dar am continuat. Am avut parte atat de violente fizice cat si verbale. Anul trecut in sept, am inceput sa caut de munca in strainatate, gandindu-ma ca doar asa pot scapa din acest cerc vicios. Am corespondat cu un tip care a incercat sa imi caute de munca, el fiind deja stabilit in afara. In dec anul trecut am plecat cu acordul sotului. Ajunsa acolo am avut o rel extraconjugala cu acest barbat. Sotul meu a descoperit asta in urma spargerii adresei de e-mail. am venit inapoi acasa sa rezolv problemele pe care, daca aveam curaj, le rezolvam cu mult timp inainte. Acum situatia este destul de grea. Vrea sa divortam, dar nu vrea sa-mi dea copiii. Stiu ca am gresit, imi asum aceasta vina, dar mai stiu ca el nu are cum sa-i creasca personal. Este detasat in fiecare luna timp de doua saptamani dintr-un oras in altul, la distanta de 400km. Vreau sa am grija de acesti copii. Nu-i vreau pentru pensie alimentara. Mai mult de 500 lei nu vor primi. Ii vreau pentru binele lor. Nu stiu daca mai am acest drept. As vrea sa stiu si ce risc daca plec din casa cu copiii atunci cand el va pleca din nou in deplasare. Pentru ca nu ma simt in siguranta stand in aceeasi casa cu el. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Datorii pfa
Buna ziua. Nu ma poate ajuta nimeni in rezolvarea acestei probleme? Nu vreau sa platesc acesti bani, doar pentru o revenire asupra legii. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Datorii pfa
PFA-ul este in continuare suspendat.
Discuție Datorii pfa
Buna ziua. Am lucrat la o firma cu jumatate de norma si pfa. Pfa pe care l-am suspendat in 2009 pentru ca am intrat in concediu de maternitate. Ulterior am fost instiintata ca figurez cu datorii conform legii 44, art. 3. Precizez ca firma mi-a platit toate datoriile la stat, plata CAS si restul, si eu am platit impozitele aferente, nefiind obligata la alte plati. Mi s-a blocat contul pe care primeam alocatia copilului. Ce trebuie sa fac pentru a scapa de aceasta datorie? Va multumesc anticipat.