avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As vrea sa stiu daca pot castiga copiii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As vrea sa stiu daca pot castiga copiii

Buna seara. Sunt casatorita de 7 ani si din timpul casatoriei au rezultat 2 copii. Unul are 5 ani si 10 luni si celalalt are 10 luni. Casnicia a inceput sa scartaie dupa ce s-a nascut primul copil. Dar am continuat. Am avut parte atat de violente fizice cat si verbale. Anul trecut in sept, am inceput sa caut de munca in strainatate, gandindu-ma ca doar asa pot scapa din acest cerc vicios. Am corespondat cu un tip care a incercat sa imi caute de munca, el fiind deja stabilit in afara. In dec anul trecut am plecat cu acordul sotului. Ajunsa acolo am avut o rel extraconjugala cu acest barbat. Sotul meu a descoperit asta in urma spargerii adresei de e-mail. am venit inapoi acasa sa rezolv problemele pe care, daca aveam curaj, le rezolvam cu mult timp inainte. Acum situatia este destul de grea. Vrea sa divortam, dar nu vrea sa-mi dea copiii. Stiu ca am gresit, imi asum aceasta vina, dar mai stiu ca el nu are cum sa-i creasca personal. Este detasat in fiecare luna timp de doua saptamani dintr-un oras in altul, la distanta de 400km. Vreau sa am grija de acesti copii. Nu-i vreau pentru pensie alimentara. Mai mult de 500 lei nu vor primi. Ii vreau pentru binele lor. Nu stiu daca mai am acest drept. As vrea sa stiu si ce risc daca plec din casa cu copiii atunci cand el va pleca din nou in deplasare. Pentru ca nu ma simt in siguranta stand in aceeasi casa cu el. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
ionela_o, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionela_o , utilizator 09:04, 7 Martie 2015
Daca nu sunteti divortati, n-are cum "sa va ia copiii". Gasiti o locuinta unde sa va mutati, luati copiii cu d-voastra si apoi cereti in instanta la divort, domiciliul copiilor acolo. Daca ati avea si o slujba sansele ar creste substantial sa obtineti locuinta copiilor la d-voastra. Din pacate in strainatate e mai greu sa-i puteti duce pana dupa divort, el nu o sa va dea acordul.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
Cris1971, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. Avocatul pe care l-am consultat mi-a spus ca nu e legal sa parasesc domiciliul pana la pronuntarea divortului.

luati-va alt avocat, doar daca sunteti in arest la domiciliu, nu e legal sa parasiti domiciliul.
Corect, schimbati avocatul, cum asa?
Pe de alta parte, cu cine ati lasat copiii cand ati plecat? Cine i-a ingrijit, efectiv si unde era tatal lor?
Sansa unui job in tara aveti? Sau orice alt venit...
Relatia extraconjugala are legatura mai degraba cu divortul si din culpa cui se pronunta, nu cu copiii, insa intr-adevar conteaza cine s-a ocupat de ei in perioada absentei dvs. Daca s-a ocupat tatal lor, este destul de greu sa afirmati ca de acum inainte nu s-ar mai putea ocupa.

Alte discuții în legătură

Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)
Soțul vrea să mă oblige să plec cu copiii înapoi în țară și mă amenință cu divorțul. ce pot face? 85ana85 85ana85 Noi suntem in strainatate el vra ca eu si copii sa plecam in tara si eu nu vreau pt ca aici am fata la scoala si pt ca eu nu vreau el zice ca se duce sa bage ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)