avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea domiciliului unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea domiciliului unui minor

Buna ziua,
de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara raportata la salariul minim pe economie, pentru ca el avea oricum trecut pe cartea de munca o incadrare de 4 ore, desi veniturile lui sunt mult mai mari (dar nu pot demonstra). Eu nu ma pot descurca sa cresc copilul, am intrerupt anumite atitivitati ale lui pentru ca nu am cum sa le sustin singura (tatal refuza sa participe) de asta am hotarat sa plec in strainatate. Vreau dupa cateva luni sa ma intorc si sa pot lua si copilul cu mine. Pe toata aceasta perioada ar putea sa aiba grija mama mea de el. Singurul lucru de care imi este frica, este sa nu imi pierd copilul. Ce as putea face? Cum sa procedej?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:45, 27 Iunie 2016
Dacă e vorba numai de câteva luni riscul nu este foarte ridicat.
E posibil ca el nici sa nu deschidă proces.
Oricum vreo 2 luni nu se întâmplă nimic concludent la proces și dacă aveți avocat angajat se ocupa acesta de problemele juridice pentru apărare.
Dacă avocatul mai si lungește procesul trec acele câteva luni și reveniți în tara.
Aceasta ar fi cea mai buna strategie de apărare după parerea mea.
Sa discutați însă de la început cu avocatul ca sa nu se grăbească deoarece nu ar fi bine asa...
Ce sanse as avea sa iau copilul cu mine in strainatate, daca el nu este de acord? V-am spus "de prea bine" nu plec, iar el nu vrea sa plateasca decat cei 220 ron pe luna.
Daca el nu e de acord, trebuie sa va adresati instantei sa dovediti ca tatal nu e de acord cu rea credinta, ca e in interesul copilului mutarea si ca aveti conditii bune sa il cresteti. Cam greu
Iar acum cu plecarea, ar trebui sa vb cu tatal si sa ii ziceti, cum exercitati impreuna autoritatea parinteasca trebuie sa hotarari impreuna cu cine il lasati cat sunteti plecata.
Daca nu va puneti de acord, corect ar fi sa va adresati instantei.
Stimata doamna "de curand" ati divortat si acum "vreti" sa duceti copilul cu d-voastra copilul in strainatate pentru ca "nu va descurcati" ca "tatal refuza sa participe",tatal are program de vizita cu copilul?Incercati sa lasati copilul la tata "sa poata participa" si el la cresterea lui si daca "nu se descurca" "participati" d-voastra din strainatate la cresterea copilului. Oricum in aceasta situatie este implicat copilul,pe care nu-l vreti sa-l pierdeti si ar trebui sa va ganditi daca vreti sa-l indepartati de (tot de) tata.Nu pot sa va dau decat un sfat de tata (nu juridic),incercati sa-l lasati sa-si creasca si el copilul si nu uitati ca sa ajuns in aceasta situatie si datorita d-voastra,iar copilul e singurul care sufera cel mai mult (ca nu este cu tatal, nu i se ofera ceea ce isi doreste si multe altele).
Va multumesc pentru raspuns, d-le cande alexandru. Nu vin sa explic sau sa ma explic. Aveam nevoie de un sfat juridic. Tati sunt multi, parinti mai putin! Ce imi place in raspunsul d-voasta este solutia pe care mi-o dati. Eu sa lipsesc de la cresterea si educarea copilului. Eu sa ma "zbat" pentru un trai mai bun al lui si ca rasplata sa nu ma pot bucura impreuna cu el de relizarile lui, sa ii fiu aproape atunci cand plange noaptea, sa nu ii pot da o imbratisare cand pleaca la scoala si multe alte lucruri. Asta doar pentru ca am invatat sa ne limitam "ce sa fac, atat pot!". Un copil inseamna responsabilitate, asigurarea tuturor conditiilor de dezvoltare din toate punctele de vedere. Chiar este ceva gresit in a-ti dori tot ce este mai bun pentru copilul tau? in conditiile in care esti cam singura persoana pe care o intereseaza acest lucru.

Alte discuții în legătură

Schimbare program de vizita odată cu schimbarea domiciliului în străinătate Pici,26 Pici,26 Buna ziua, Daca intr-un divort, ceresterea si educarea copilului se afla la mamei prin urma unei hotarare comuna cu tatal, care au fost stabilit la notar ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita jason stratham jason stratham in urma divortului am obtinut custodia copilului in intregime deoarece fostul sot nu a cerut nici drept de vizita. acum ma aflu cu minorul in alta taraunde am ... (vezi toată discuția)