avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea domiciliului unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea domiciliului unui minor

Buna ziua,
de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara raportata la salariul minim pe economie, pentru ca el avea oricum trecut pe cartea de munca o incadrare de 4 ore, desi veniturile lui sunt mult mai mari (dar nu pot demonstra). Eu nu ma pot descurca sa cresc copilul, am intrerupt anumite atitivitati ale lui pentru ca nu am cum sa le sustin singura (tatal refuza sa participe) de asta am hotarat sa plec in strainatate. Vreau dupa cateva luni sa ma intorc si sa pot lua si copilul cu mine. Pe toata aceasta perioada ar putea sa aiba grija mama mea de el. Singurul lucru de care imi este frica, este sa nu imi pierd copilul. Ce as putea face? Cum sa procedej?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:45, 27 Iunie 2016
Domnule Candea Alexandru, daca sunteti un tata bun va felicit dar nu uitati un tata care nu e deacord sa declare realitatea financiara in ce priveste pensia alimentara a minorului nu urmareste interesele minorului ci propiile interese sau orgoliu. pentru astfel de tati legea cu custodia comuna este o mare eroare.
Daca doamna karmeni are dreptate in privinta fostului sot o inteleg pentru ca eu am un baietel al sotiei din o casatorie anterioara pe care il cresc ca si cand ar fi copilul meu dar ne lovim de aceasta mare realizare a custodiei comune in care tot ce noi construim darama tatal... greu sau deloc nu poti demonstra in instanta acest adevar...
Divortul este o trauma serioasa atat pentru parinti cat si pentru copiii lor.Dupa divort,ambii parteneri trebuie sa inteleaga ca ei au divortat , nu copiii de parinti.
Nu ati mentionat nimic despre programul de vizita.Custodia comuna da drept ambilor parinti la educarea si cresterea copiilor, chiar daca prin hotarare domiciliul copilului este stabilit la D-voastra. Custodia comuna nu trebuie sa fie un instrument de razbunare in mana unui fost partener, care se razbuna pe celalalt prin intermediul copiilor. Eu va inteleg si intuiesc cat de greu va este.
Eu va recomand sa respectati intocmai programul de vizita(daca exista), iar in ceea ce priveste intentia D-voastra de a pleca peste hotare, luati legatura cu functionarii de la Autoritatea Tutelara si va vor indruma corect. Nu va asumati niciun risc.Este vorba despre copilul D-voastra, cea mai importanta fiinta pentru o mama. Acel cordon ombilical se taie fizic la nastere, dar concret acesta va exista mereu.
In ceea ce priveste schimbarea domiciliului copilului minor intr-o alta tara va trebui sa incercati sa va intelegeti cu tatal copilului. In caz contrar, nu aveti alta solutie decat in instanta. Succes.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2016
Themis7, utilizator
Si tot nu s-a raspuns la intrebarea cu tatal si cu programul de vizita. :D
Si-l respecta? E implicat in viata copilului?
A intrebat cineva ceva si I s-a dat in cap imediat. De ce oare? Cand era mai simplu sa se raspunda la intrebare?

Doamna, tot pentru un sfat juridic ati fost intrebata de relatia copilului cu tatal.
Ca daca au o relatie apropiata, puteti deschide n procese, sunt slabe sansele sa ii fie suplinit acordul. Daca insa pe langa pensia mica il si viziteaza din an in paste, atunci poate va fi mai usor, chiar daca se impotriveste sa reusiti cu actiune in instant sa mutati domiciliul copilului.
Din cate stiu eu se poate merge la notar unde dati o declaratie cum ca veti fi plecata in strainatate pe o anume perioada iar copilul in perioada respectiva se va afla la bunici, declaratie pe care sa o duceti mai apoi la serviciul de asistenta sociala si protectie a copilului.
Stimată doamnă, acum e prematur să cereţi în instanţă suplinirea acordului tatălui pentru plecarea copilului în străinătate.
Cumva, deşi aţi divorţat, depindeţi şi veţi depinde în continuare de el. Dacă tatăl copilului nu s-a resemnat încă cu divorţul, în momentul în care aţi plecat din ţară pentru mai mullte luni, el poate cere domiciliul copilului la dânsul şi plata pensiei alimentare în favoarea minorului şi va obţine, este suficient să ceară.
Căutaţi serviciu aici, în ţară, sau vedeţi dacă găsiţi ceva alternant , o lună acolo, una acasă, până vă faceţi acolo o situaţie cât de cât şi vedeţi şi evoluţia relaţiei tată - copil.
Dacă e dezinteresat şi dvs. puteţi dovedi că binele copilului este cu dvs. în afara ţării, atunci învepeţi demersurile, nu înainte.
Dacă acum plecaţi fără copil, plecaţi cu discreţie, nu tulburaţi apele :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare program de vizita odată cu schimbarea domiciliului în străinătate Pici,26 Pici,26 Buna ziua, Daca intr-un divort, ceresterea si educarea copilului se afla la mamei prin urma unei hotarare comuna cu tatal, care au fost stabilit la notar ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita jason stratham jason stratham in urma divortului am obtinut custodia copilului in intregime deoarece fostul sot nu a cerut nici drept de vizita. acum ma aflu cu minorul in alta taraunde am ... (vezi toată discuția)