avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate esa75

Activitate esa75

Vreau sa infiintez o firma pentru un magazin on-line, care la randul lui isi va desfasura activitatea si intr-un marketplace on-line.
Voi vinde diverse produse(nu doresc sa mentionez categoria).

1. Ce m-ar avantaja mai mult? Un PFA sau un SRL?
Nu ma intereseaza forma DEBUTANT pentru ca ma limiteaza foarte mult.
2. Am nevoie de vreo firma de audit financiar?
3. Firma va fi cu asociat unic.
4. Cum se pot scoate dividendele din firma, pentru SRL?
5. La ce perioada de timp si in proportie de cat la % se scot didvidendele?
6.Am o masina persoanala care este pe CMI pentru amortizare, vreau sa fac contract de comodat pentru a-mi reduce niste cheltuieli, a putea scoate niste bani din firma cu alte cuvinte. Masina este foarte putin folosita in interes de CMI, restul ca masina personala. Motorina se deduce 50%, pentru ca este PFA, la fel si alte consumabile, mai putin reparatiile. Firma pe care o infiintez necesita deplasari. In noiembrie 2017 masina va fi scoasa de pe CMI si o voi trece pe firma asta, pentru deducerea de cheltuieli. Eu mi le pot deduce integral? 100%?
7. Pot face contracte la termen cu furnizorii? Sa zicem ca achizitionez niste produse si plata o fac la finele lunii in curs?
8.La PFA, tot ce trece de 2500 lei, ca amortizare, nu se scade dintr-o data? Este valabil si in SRL? Ma refer la telefoane, tablete, reparatii masina, capital fix-cum este trecut in grila PFA.

Astept raspunsuri la obiect! Ma intereseaza cel mai mult partea cu dividendele si scoaterea banilor din firma.

Multumesc
Era greu sa ne invatam minte de prima oara?
De ce ati fost inconstient, a trebuit sa va legati la cap, mai ales acum cand stiati prin ce ati trecut?
Justitia nu e oarba si nici proasta. Din 2012 ati fost recidivist, chiar daca sentinta probabil expirase.
Sigur ca furtul si conducerea fara permis nu au vreo corelatie.
Nu stiu cat va atarna apararea pe care o pregatiti in aceasta situatie. Este a doua infractiune in domeniul circulatie, ambele avand consecinte deosebit de grave. Eu nu ma sui la volan nici daca imi expira buletinul, vorba vine.

Permisul se poate recupera dupa ce hot. judecatoreasca ramane definitiva, la un an de la aceasta prin redobandire, cu examen teoretic si practic sustinut cu un examinator. Vi se intocmeste dosar de scoala de soferi.

Cf legii, limita pentru contraventie si suspendare pe 90 de zile este pana in 0,4 si spuneti ca nu vi s-a intocmit dosar penal, desi aveati 0,69.

Se cam bate cap in cap. In orice caz, fiindca sunteti recidivist, cautati-va un avocat bun, caruia sa ii explicati clar si detaliat situatia pentru a va putea lua un minim de pedeapsa. In orice caz, nu mai sperati la o suspendare. Hilar este ca va pasa mai mult de permis si nu de incarcerare. Il vreti din nou sa faceti aceleasi greseli? Eu nu vi l-as mai da, sincer!
Salut,

Am o Fiesta 2013 inmatriculata pe PH, cumparata pe CMI. Doar eu folosesc masina, dar nu sunt reprezentantului legal al cabinetului.
Doresc sa inmatriculez masina pe B.
Masina este scazuta din impozit 4 ani, ar mai fi 3. In afara de radierea masinii, care am inteles ca intra in calcul, care mai sunt pasii?
Poate sa aiba vreo legatura cu vreun domiciliu in Bucuresti. Sunt in negocieri pentru cumpararea unui apartament pe numele meu PF in Bucuresti, limita IF.
Atarna cumva chestia asta?
Vreau neaparat sa schimb numarul de inmatriculare pe B cu 3 cifre. Singurul motiv pentru care le-as lasa pe PH este spatiul dintre litere:justcuz: