avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel20072006

Activitate Daniel20072006

Buna.

Am o nelamurire si doresc sa va adresez urmatoarea intrebare:

In cazul in care contractul de munca al consilierului juridic din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean este suspendat, este posibil din punct de vedere legal ca inlocuirea consilierului juridic al carui contract de munca a fost suspendat sa se realizeze pe perioada determinata, cu un alt consilier juridic, prin detasare din cadrul unei firme private?

Desi in Codul Muncii este reglementata institutia detasarii legislatia incidenta, in speta Ordinul MECTS 5530/2011 prevede ca in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean se incadreaza personal prin concurs si nu am reusit sa ma lamuresc daca, pentru perioada in care contractul de munca al consilierului juridic este suspendat, este posibila detasarea unui alt consilier juridic, de la o firma privata, in scopul asigurarii suportului si indeplinirii atributiilor specifice, avand in vedere urgenta si necesitatea asigurarii acestei activitati in conditiile in care, daca s-ar proceda la organizarea unui concurs, institutia ramane fara sprijin de specialitate pe perioada derularii procedurii de organizare a concursului.

Va multumesc.
Buna.
Legislatia permite incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor in timpul concediului de maternitate?
Subliniez, nu intra in discutie concedierea - care nu este posibila.... E vorba de existenta posibilitatii de incetare CIM prin acordul partilor. Daca este posibila in ce conditii poate opera incetarea CIM prin acordul partilor?
Multumesc.