Multumesc pentru raspunsuri!
Alta problema este ca nu avem nici SET-ul facut recent, ci doar cel initial cred,de la constructia blocului.S-a incercat actualizarea lui dar o parte din proprietari nu au fost "de gasit" acasa. Asa ca distribuirea cheltuielilor pentru partile coune, cu procentele de 30% respectiv 50% este specificata undeva intr-o lege si mai este valabila, sau sa folosim SET-ul initial, dar nu cred ca se poate din moment ce acum avem debransati?
Multuesc inca o data!
Avem mari discutii in bloc. Proprietarii apartamentelor debransate nu vor sa plateasca si cota parte de caldura corespunzatoare tevilor de trecere prin apartamente ci doar a spatilor comune (scara,subsol). Blocul nu are repartitoare asa ca ordinul 343/2010 nu ne ajuta. Imi puteti spune va rog, daca exista, suportul legal explicit prin care tevile (izolate sau nu) intra in calcul?
In Art 38 (2) lege 325/2006 s-ar intelege ca e vorba doar de aceste spatiile comune: " Proprietarii apartamentelor individuale siuate în imobile de locuit tip condominiu, care sunt deconectate de la reţeaua de alimentare cu energie termică, plătesc o cotă-parte din cheltuielile cu energia termică consumată pentru încălzirea spaţiilor aflate în proprietate indiviză, proporţională cu cota indiviză.