avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate adi2004

Activitate adi2004

Multumesc pentru raspuns, si revin cu mai multe detalii.

Am sa incep cu ultimul punct, dintre cei 4 mostenitori, exista un dezacord intre noi (nepotii, si tatal nostru) si unchiul nostru. Acesta vrea 50% din bunuri.

Conform testamentului averea se compune din:
- un apartament care ar trebui sa ii revina tatalui
- un teren intravilan care ar trebui sa revina celor 2 neopti
- alte terenuri intravilane si extravilane care revin tatalui nostru si unchilui nostru

In timpul vietii bunici cat si dupa moartea acesteia, tatal nostru s-a ocupat de cheltuielile legate de intretinere, inmormantare, pata impozitelor si de ingrijirea ei in ultimii ani din viata.

Dupa decesul acesteia doar unul dintre nepoti (sora mea), pe motiv ca trebuia sa plece din tara, a intocmit o procura notariala prin care il imputerniceste pe tatal meu "sa solicite eliberarea certificatelor de mostenitor".

Cum se poate imparti in acest caz averea? In prezent aceasta este administrata de noi si de unchiul nostru.

Va multumesc.
Buna ziua,

Bunica mea a decedat in anul 2008 si a lasat prin testament ca toata mosterirea sa revina in cote aproximativ egale celor doi nepoti si celor doi fi.

Nici unul dintre mostenitori nu intreprins vreun act juridic de acceptare sau neacceptare a succesiunii.

Unul din fi ar vrea sa nu se tina cont de testament si sa se imparta toata succesiunea doar intre cei 2 fi.

Se poate totusi aplica testamentul si mostenirea sa se faca pe baza acestuia? Cum putem demonstra noi (cei doi nepoti si unul din fi) ca am acceptat in mod tacit mostenirea?

Va multumesc,
Adrian Florescu