Buna ziua,
Am o intrebare referitor la ordinul 536 al ministerului sanatatii.
M-am mutat de curand intr-o casa care are un bloc cu 4 etaje construit in 1986 la mai putin de 3 metri de aceasta.
Studiind ordinul 536 am gasit urmatoarele:
Art.3
(1)Amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum 11/2 ore la solstiţiul de iarnă, a încăperilor de locuit din clădire şi din locuinţele învecinate.
(2)În cazul în care proiectul de amplasare a clădirilor evidenţiază că distanţa dintre clădirile învecinate este mai mică sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, se va întocmi studiu de însorire, care să confirme respectarea prevederii de la alin. (1).
Partea dintre acest bloc nu beneficiaza niciodata de lumina soarelui. Am citit de curand o stire in care dupa cativa ani primaria a platit despagubiri unor cetateni aflati in aceeasi situatie, diferanta fiind ca blocul respectiv a fost construit dupa 1989.
In cazul meu se poate intreprinde vreo masura reparatorie datorita disconfortului creat ? Ordinul nr 536 se aplica si retroactiv ? Daca nu a existat alt ordin/lege care prevedea acelasi lucru ca si acest ordin ?
Cu stima,