avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate Laur_ant

Activitate Laur_ant

Discuție Ordin nr. 536
Buna ziua,

Am o intrebare referitor la ordinul 536 al ministerului sanatatii.
M-am mutat de curand intr-o casa care are un bloc cu 4 etaje construit in 1986 la mai putin de 3 metri de aceasta.
Studiind ordinul 536 am gasit urmatoarele:

Art.3
(1)Amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum 11/2 ore la solstiţiul de iarnă, a încăperilor de locuit din clădire şi din locuinţele învecinate.
(2)În cazul în care proiectul de amplasare a clădirilor evidenţiază că distanţa dintre clădirile învecinate este mai mică sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, se va întocmi studiu de însorire, care să confirme respectarea prevederii de la alin. (1).

Partea dintre acest bloc nu beneficiaza niciodata de lumina soarelui. Am citit de curand o stire in care dupa cativa ani primaria a platit despagubiri unor cetateni aflati in aceeasi situatie, diferanta fiind ca blocul respectiv a fost construit dupa 1989.

In cazul meu se poate intreprinde vreo masura reparatorie datorita disconfortului creat ? Ordinul nr 536 se aplica si retroactiv ? Daca nu a existat alt ordin/lege care prevedea acelasi lucru ca si acest ordin ?

Cu stima,
Buna ziua,

Am incercat sa depun o cerere, pe care o mai depusesem acum 1 an, cum ca nu locuieste nimeni in acel apartament. Am vrut sa depun aceasta cerere inca o data, deoarece, chiar daca apartamentul are central termica in ultimele luni am observat ca la intretinere apare consum de apa calda (in plus fata de index-ul contoarelor ~10 metri cubi) si sa reamintesc ca nu sta nimeni in acel apartament de mai bine de 4 ani. Tin sa precizez ca apometrele de apa calda sunt pe pozitie, cu sigiliu si robinet. Apa calda vine de la centrala termica, apa calda centralizata, urmand a fi folosita decat in cazuri de maxima urgenta (centrala avariata, lipsa curent, etc).
Am convenit ca citirea sa se faca o data la 3 luni (aproximativ) in prezenta administratorului, ceea ce s-a intamplat.
Buna seara,

Zilele trecute am fost sa depun o cerere la asociatia de proprietari unde are soacra mea apartementul. Mi s-a refuzat cererea pe motiv ca eu nu am nici un drept sa depun cereri, deoarece nu sunt proprietar. Mentionez ca lunile trecute tot eu am platit intretinerea si am putut sa o platesc chiar daca nu sunt proprietar.
Va rog sa imi spune-ti cum as putea legal (lege, HG, etc.) sa o reprezint eu pe soacra mea in relatia cu asociatia de locatari ?
Imi trebuie procura de la notar sau o delegatie semnata de amandoi este de ajuns ?

Va multumesc.
elga50

Chiar daca peretele exterior este suprafata comuna, cand s-au facut lucrarile la cele 2 instalatii de gaze, nu trebuia acordul asociatiei si respectiv acordul proprietarului acelui apartament ?

ynocentta

In cazul instalatiei de aer conditionat se poate face termoizolatia, deoarece unitatea externa se monteaza pe niste suporti la o distanta destul de mare de perete.
Aceste contoare sunt lipite de perete.

Buna seara,

Scuze de exprimarea incalcita. Am vrut sa zic ca apartamentul s-a achitat integral si a devenit proprietate privata, inainte ca sa se efectueze prima instalatie de gaze.

Buna ziua,

Am o nelamurire despre montarea contoarelor de gaze pe peretele exterior al unui apartament proprietate personala. Apartamentul pe care sunt amplasate contoarele (2 la numar - etaj 2 si etaj 4) sunt pentru instalatiile individuale ale vecinilor de la etajele superioare (blocul are 4 etaje) este la parter.
Aceste instalatii s-au efectuat (din ce isi adduce aminte proprietarul in 2000 - etaj 2 si 2010 etaj 4).
Apartamentul a fost achitat integral inainte sa de prima instalatie de gaze care s-a efectuat. Tin sa precizez ca nu s-a cerut nici un acord pentru amplasarea acestor contoare proprietatului apartamentului pe peretele caruia s-au instalat aceste contoare.

Intrebarea este: Este legala aceasta situatie ? Se poate cere mutarea acestor contoare, intrucat nu se poate pune pe acest perete termosistem ?

Multumesc,

Laurentiu