Zilele trecute am fost sa depun o cerere la asociatia de proprietari unde are soacra mea apartementul. Mi s-a refuzat cererea pe motiv ca eu nu am nici un drept sa depun cereri, deoarece nu sunt proprietar. Mentionez ca lunile trecute tot eu am platit intretinerea si am putut sa o platesc chiar daca nu sunt proprietar.
Va rog sa imi spune-ti cum as putea legal (lege, HG, etc.) sa o reprezint eu pe soacra mea in relatia cu asociatia de locatari ?
Imi trebuie procura de la notar sau o delegatie semnata de amandoi este de ajuns ?
In lege nu exista asemenea clauze, in afara adunarilor generale unde un reprezentant al proprietarului poate vota pentru acesta in baza unei imputerniciri.
Ceea ce va cere la asociatia dv. este numai un punct de vedere al administratorului sau al conducerii asociatiei. E greu de spus de ce atata birocratie intr-un fund de lume, ca sa ma exprim eufemistic.
Depinde ce ati cerut asociatiei prin acea cerere.
Faptul ca ati facut plata intretinerii nu are legatura cu cererea. De exemplu pot merge la banca si pot sa platesc o suma de bani catre o persoana, in comtul acesteia fara alte formalitati in afar de faptul ca trebuie sa cunosc datele persoanei. Nu-mi cere banca nici macar contul IBAN al persoanei. Dar daca la aceeasi banca soloicit sa-mi elibereze un extras de cont pe numele acelei persoane, cu siguranta voi fi refuzat, chiar daca stau cu instrumentul bancar in mana si le arat ca eu am virat 1000 lei in acel cont.
Ce ari solicitat asociatiei prin acea cerere?
Am incercat sa depun o cerere, pe care o mai depusesem acum 1 an, cum ca nu locuieste nimeni in acel apartament. Am vrut sa depun aceasta cerere inca o data, deoarece, chiar daca apartamentul are central termica in ultimele luni am observat ca la intretinere apare consum de apa calda (in plus fata de index-ul contoarelor ~10 metri cubi) si sa reamintesc ca nu sta nimeni in acel apartament de mai bine de 4 ani. Tin sa precizez ca apometrele de apa calda sunt pe pozitie, cu sigiliu si robinet. Apa calda vine de la centrala termica, apa calda centralizata, urmand a fi folosita decat in cazuri de maxima urgenta (centrala avariata, lipsa curent, etc).
Am convenit ca citirea sa se faca o data la 3 luni (aproximativ) in prezenta administratorului, ceea ce s-a intamplat.
Ca sa va convingeti daca la acel apartament figureaza "zero" persoane, cititi lista de plata afisata lunar. Avand contoare la apa, consumul trecut pe listele de plata tine de indexul acestor contoare si de eventualele pierderi, diferente inregistrate pe acel bransament, iar repartizarea acestor costuri se face tuturor chiar si acelor apartamente nelocuite.
Cate pesoane scrie in dreptul apartamentului dumneavoastra?
Luati pe soacra dvs. de manutza si mergeti la un notariat public. Soacra dvs. va solicita sa i se elibereze o procura de administrare a locuintiei in favoarea dvs. Costa cam 20 lei.
Faceti copii si le duceti la asociatie. O sa aveti toate drepturile pe care soacra dvs. le are in raport cu as. prop.
Insa vorba d-nei elga... de ce atata birocratie intr-un fund de lume, ca sa ma exprim eufemistic.
Succes!
Reclamatie
adina83
Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)