Pilu a scris:
care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor de proprietari, in sistem pausal.
Sistemul pausal de repartizare a consumului de apa se practica in blocurile uinde nu exista contoare (apometre) in apartamente sau/si la bransamentul de bloc si are drept criteriu numarul de persoane ce locuiesc in fiecare apartament.
In cazul dumneavoastra, avand apometre in apartament consumul este dat prin diferenta lunara intre indexul nou si vechi si nu pausal.
Modul de citire, de gestionare, de repartizare a diferentelor, a consumurilor comune, a pierderilor se stabileste in fiecare asociatie de catre comitetul executiv.
eu am contract cu o firma pentru citirea contoarelor de la apartament
Numai dumneavoastra aveti contract cu acea firma sau toti vecinii? Platiti separat pentru citire sau prin asociatie?
asociatia de proprietari vrea sa trimita delegat din partea ei sa citeasca contoarele insa eu (si inca vre-o 50 la suta din proprietari) nu sunt de acord.
Mi se pare corect ca gestionarea consumului de apa se se faca de asociatie (inclusiv citirea, verificare sigiliilor...), ca de aceea este asociatie. In cele mai multe asociatii aceasta sarcina este intre atributiunile administratorului. Dar dumneavoastra de ce nu sunteti de acord?
administratorul a zis ca daca nu-l lasam 3 luni consecutiv sa citeasca contoarele o sa ne calculeze in sistem pausal, ori eu cred ca asa ceva nu e legal.
Noi trecem in lista un consum estimat chiar din prima luna si nu dupa 3 luni. Acest consum a fost stabilit la nivelul asociatiei noastre (dupa un consum mediu de acum cativa ani) la 7 m.c / persoana lunar.
Daca dumneavoastra nu duceti indexul o luna, cat o sa vi se treaca pe liste? Dupa 3 luni am inteles ca o sa va treaca pausal ceea ce o sa va afecteze serios, daca pausalul inseamna sa va repartizeze celor care nu permiteti citirea indexului, cantitatea de apa ce rezulata ca diferenta dupa inregistrarea apometrelor citite.