avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate gabygabriel5

Activitate gabygabriel5

intrebare: in situatia mea, copilul locuieste la domiciliul mamei, cu bunicii din partea mamei, asa cum este stabilit in certificatul de divort, mama este plecata in strainatate... Ce trebuie sa fac pentru a putea lua copilul sa locuiasca la mine pe perioada cat mama lui este plecata din tara?? .... am fost de acord pana acum sa ramana lucrurile asa, dar ma gandesc ca nu as vrea sa dureze prea mult aceasta situatie... multumesc
nu as vrea sa ducem discutia spre cresterea copilului dpdv material... stati linistit ca , copilul nu va muri de foame.... si cine a zis ca il voi creste singur, in sensul ca am doar o sursa de venit? ... acum ce facem? dam copii parintilor care le ofera bani mai multi si ii vad 2 ore pe zi? .. in fine, nu m-am gandit vreodata ca banii ar sta in alegerea parintelui care va sta langa copil, credeam ca un copil de 3 ani are nevoie de alte lucruri decat cele materiale... eu ii ofer toata caldura mea, ne intelegem bine, vine cu drag la mine, petrece timpul cu mine foarte fericit, ma iubeste , il iubesc si asta cred ca ACUM conteaza cel mai mult..
sper....
multumesc pentru parere... mi-ar fi placut sa existe o cale de mijloc, dar... mama copilului doreste copilul exclusiv acolo.. asta am incercat si eu sa-i explic ca parerea mea este ca deocamdata este prea mic pt a fi acolo, zic eu, destul de singur, avand in vedere ca ar sta la gradi de dim pana dupamasa, singur, doar cu mama pe seara... am mai auzit opinia :are mai multe posibilitati acolo decat aici.. dar stau si ma gandesc, acum, asta ii trebuie lui? e garantia succesului acolo? imi permiteti sa fiu optimist pt viitorul lui aici? sunt sigur ca se poate avea un trai decent si aici.. mai ales ca nu banii sunt totul pe lumea asta... cred ca importanta e ''bogatia sufleteasca'', in cazul asta, atat cat se poate ea.... inca eu consider ca aici i-ar fi cel mai bine copilului... tinand legatura cu mama lui, bineinteles....
am inteles p dvs de vedere.. multumesc.. as vrea sa va spun ca eu am avut grija de copil inca de bebelus, cot la cot cu mama lui, i-am dat sa manance , l-am schimbat, l-am imbaiat, pt ca mama lui a mers la munca inca de cand copilul avea 5.6 luni si eu ramaneam cu el... as mai pune o intrebare, fara nici o tenta, sau subiectiva, : unde credeti ca e mai bine sa stea copilul? - aici cu tatal , la tata, tatal avand un program foarte lejer, cu timp destul pt a se ocupa de copil, avand si toti bunicii langa el in permanenta si vizitandu-l mama? .. sau in strainatate, doar cu mama, mama avand un program destul de incarcat, vizitandu-l tatal? .. cale de mijloc nu exista...
apreciez ideea, insa pe mine si mama copilului nu ne mai leaga nimic sentimental, nu mai exista dorinta de impacare, si nu dorim sa stam impreuna ca doi straini... orice ar fi, legatura copilului va fi cu ambii parinti, care vor locui separat... (am incercat dar nu s-a putut, n-am vrea sa ajungem sa ne jignim sau poate mai rau, in prezenta copilului, am luat o decizie de comun acord in privinta despartirii) ... amandoi iubim copilul dar avem vieti diferite acum...
este un ''bine'' provizoriu pana cand eu cu mama vom decide unde va sta copilul, adica in cateva luni, deci nu asa va fi copilaria lui, va rog sa ma intelegeti, in scurt timp se va hotari cu cine va sta copilul...
eu locuiesc singur, am un apartament, sunt ''vecin'' cu parintii mei si cu fostii socri, sunt aproape de gradinita, am un program lejer( de la 8 la 14) , sunt in invatamant, am vacante ca si copilul, cred ca sunt conditii normale si bune de a putea sta impreuna cu copilul meu... sper sa pot sa obtin sederea lui la domiciliul meu... multumesc pentru incurajari..
in sensul ca ii voi asigura legatura cu mama lui...
asta in cazul in care merge acolo.... daca ramane aici va ramane tot timpul, pana la urma de unde am eu garantia ca mama va avea un loc sigur de munca si o locuinta sigura... in fine, eu voi lupta pt copilul meu, nedorind departarea lui de mama... multumesc!
da, m-am gandit, dar totusi Anglia nu e nici Ploiesti- Bucuresti de ex, .. ma gandesc ca un copil nu are nevoie acum de o situatie financiara mai buna, ci cred ca are nevoie sa fie alaturi de cei dragi mai mult care sa se ocupe de educarea lui.. nu am nici o rautate, ma tot gandesc cum sa fac.. mi-e greu sa renunt la el si sa-l stiu acolo singur intre straini, doar cu mama lui... eu nestiind nimic despre ea, conditiile de acolo, ce lucreaza, unde sta, etc... am o relatie f vapropiata de el, i-as putea eu oferi ocazia mamei sa-l vada doar in vacante... nu vreau sa ma judecati, v-am spus, stiu ca importanti sunt ambii parinti, dar acum e o sitatie care nu are cale de mijloc... nu ne putem impaca, avem viati diferite acum, ideea e ca trebuie ales: ori ramane aici cu mine si cu bunicii, ori merge acolo in strainatate doar cu mama... sper sa iasa bine pt toata lumea..