buna ziua! as dori sa stiu si eu care sunt sansele mele de a castiga custodia copilului(in varsta de 2 ani si 7 luni) in urmatoarea situatie: am divortat acum 1 an la notariat, sotia a plecat de la domiciliul meu acum 1 an si 4 luni impreuna cu copilul(cu acordul meu), fara cearta, fara scandal, nu ne-am mai inteles, divortul a fost de comun acord. Copilul locuieste la bunicii materni cu acordul meu, eu avand o relatie cu el normala respectand programul stabilit pe cale amiabila impreuna cu fosta sotie. pana aici totul e ok, fara probleme deosebite. Insa, din octombrie anul trecut(deci de 5 luni) mama e plecata in strainatate si doreste sa ia copilul acolo, sa-l dea acolo la gradinita... eu nu sunt de acord cu acest lucru, dorind sa il inscriu si sa urmeze o gradinita aici in tara la noi in oras... mentionez ca cel mic ii are alaturi de el, aici, pe bunicii atat materni cat si paterni si are o relatie foarte buna cu ei... acolo, la mama, nu este nimeni.. e doar mama despre care nu stiu nimic pt ca nu doreste sa-mi dea detalii despre viata ei, doar ca vrea sa ia copilul acolo si sa-l dea la gradinita cu program
prelungit... va rog sa-mi spuneti ce am de facut pentru ca fiul meu sa ramana aici in tara... as fi de acord chiar sa stea la bunicii materni doar sa ramana aici langa tata si bunici... va multumesc... mentionez ca lucrez in invatamant si programul meu de lucru mi-ar permite sa am foarte mult timp liber pt a ma ocupa de copil...
Dvs nu aveti nimic de facut, mama ar avea.. daca vrea sa plece si dvs nu sunteti de acord, va trebui sa va dea in judecata si sa cera ca instanta sa suplineasca acordul dvs. Veti avea ocazia sa va aparati.
multumesc.. da, stiu ca acolo se va ajunge, am vorbit cu fosta sotie si asa a zis ca va face... ca va cere custodia copilului.. intrebarea mea e daca, din experienta dvs am sanse ca baiatul sa ramana aici in tara alaturi de mine ca tata si de bunicii lui... mentionez ca nu am fost niciodata agresiv nici cu sotia, cat mai ales cu copilul, nu consum alcool, am o relatia f buna cu fiul meu...
am inteles... ideea e ca,din cate am vazut pe aici, in multe situatii decizia inclina in favoarea mamei stabilindu-se un program de relationare cu copilul al tatalui...am mai auzit ca se va da copilul parintelui care demonstreaza ca celalalt parinte are o influenta negativa in cresterea copilului?.... eu voi ''lupta'' oricum pt a-mi pastra fiul langa mine... multumesc...
As zice sa nu va impacientati de acum, sa vedeti intai concret ce cere si de ce.
Daca cere sa obtina ca singura sa exercite autoritatea parinteasca, nu va obtine.