As dori sa stiu si eu daca locul unde se face ancheta sociala trebuie dovedit cu acte ca domiciliu sau este suficienta doar declaratia ca se locuieste acolo.
Este posibil ca cineva(sotia) sa spuna ca locuieste undeva doar pt a se face ancheta sociala acolo, iar dupa ce aceasta a fost efectuata sa plece undeva unde conditiile de crestere a unui minor nu sunt indeplinite( fara apa curenta, masina de spalat, frigider, aragaz, plus spatiul de locuit foarte mic-5 pers in 2 camere)???
Sa inteleg ca nu trebuie dovedit cu acte. Un contract de inchiriere sau luare in spatiu de catre cineva ???
O ancheta sociala poate fi facuta oriunde doreste cineva ??? Este suficient sa declare ca sta acolo si in ziua cand se face ancheta sa mearga cu copilul acolo ??
Situatia mai exacta :
-sunt in proces de divort cu sotia,
-avem un baietel de 2 ani si 6 luni,
-in iunie 2010 ea a plecat cu copilul din bucuresti unde locuiam la familia ei in Zarnesti jud Bv,
-acolo mai locuiesc tatal ei, fratele ei si prietena acestuia,
-au doar 2 camere si o veranda pe post de bucatarie( tatal intr-o camera iar in cealalta soti+copilul si fratele + prietena),
- asa cum am spus fara baie, mas de spalat, frigider, aragaz( doar o plita pe care se gateste), si mai mult igrasie la greu ( hainele copilului miros ingrozitor)
-constienta ca nu are conditii pt ancheta sociala favorabila s-a mutat cu chirie intr-un apart cu 2 cam
-a stat cateva luni(3-4 luni), dar nefacand fata cheltuielilor a trebuit sa plece inapoi la ai ei
-in acest timp s-a facut o ancheta sociala la acel apartamant
-ce se va intampla in situatia de fata ??? ce variante pot exista??? oare ce va declara cu privire la locul unde sta cu copilul
-termenul urmator este pe 2 februarie
Este foarte simplu.Cereti la judecatorie reefectuarea anchetei pe motiv ca mama locuieste la o alta adresa sau cereti reincredintarea copilului,iar si iar,pana cand il obtineti.Actiunea de reincredintare se face de cate ori vreti,pana la majoratul copilului.
Eu pot face asta, nelamurirea mea este daca si sotia poate face chestia asta cu ancheta unde vrea ea( adica unde declara) fara a fi obligata sa dovedeasca cu acte ca sta acolo ???
Incredintare minor
b.i.a.
ce sanse am ca fata mea de 5 ani sa-mi fie incredintata mie dupa divort. Sotul lucreaza dar din salariul lui avem de platit 3/4 rate si in plus stam cu ai lui ... (vezi toată discuția)