Buna Ziua,
Am o intrebare la care m-am uitat pe net si gasesc raspunsuri contradictorii.
In noiembrie 2014 mi-a fost intocmit proces verbal de contraventie si s-a dispus retinerea permisului de conducere pe 30 de zile.
Am contestat acest proces verbal si pe data de 25.02.2015 am primit urmatoarea solutionare de la tribunal sector 1:
25.02.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud.ADAM C.V.
Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge plângerea contravenţională, astfel cum a fost precizată, ca neîntemeiată. Fără cheltuieli de judecată.
Document: Hotarâre 3632/2015 25.02.2015
Am fost astazi la tribunal si mi s-a spus ca inca nu a fost redactata hotararea.
Nu stiu ce sa fac in cazul acesta:
1. Am citit pe net ca in cazul plangerilor contraventionale, prima sentinta este irevocabila si definitiva, caz in care singur trebuie sa iau o copie legalizata dupa sentinta de la tribunal cu care sa ma duc la politie si sa predau permisul in termen de 15 zile de la hotarare, altfel fiindu-mi suspendat permisul cu un spor de 30 de zile.
2. Am citit pe net ca incepand 2012 sentintele in cazul plangerilor contraventionale pot fi atacate cu apel sau recurs, caz in care trebuie sa astept comunicarea oficiala si am 15 sau 30 de zile pentru apel. Daca acest lucru este adevarat atunci as vrea sa contactez un avocat pentru a face apel, dar imi este teama ca daca astept atat intru sub incidenta punctului 1 pe care l-am scris mai sus si atunci voi avea permisul suspendat cu spor de zile.
Aici este articolul de unde am aflat ca din 2012 se poate face recurs si in cazul plangerilor contraventionale:
[ link extern ]
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?