avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cazatura pe scari placate cu gresie lucioasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cazatura pe scari placate cu gresie lucioasa

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou acum ceva luni. Gresia de pe scarile de la intrare si de pe hol este gresie de interior lucioasa. Am cazut pe scari la iesirea din bloc si am niste contuzii destul de urate. Stie cineva sa-mi spuna daca intra in atributiile constructorului sa monteze blocul cu covorase antiderapante. Administratorul blocului spune ca nu intra in atributiile lui "imbunatatirle aduse blocului" si ca "sa ne strangem si sa cumparam, noi locatarii". Eu nu cunosc pe nimeni in bloc si nici nu vreau sa cunosc.
In concluzie, stie cineva in atributiile cui intra montarea mochetei?

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:02, 26 Iulie 2016
Exista infiintata asociatie de proprietari? Daca exista atunci notificati presedintele cu privire la accidentul suferit si solicitati luarea masurilor necesare pentru prevenirea altor accidente. Asociatia de proprietari este raspunzatoare pentru daunele produse proprietarilor sau vizitatorilor.
In conditiile in care v-ati asumat responsabilitatea sa va mutati in imobil de locuit in comun,doriti sau nu,la un moment dat veti fi obligat sa interactionati cu restul locatarilor
Imobilul de locuit in comun este prevazut prin proiect conform norme in vigoare-atat in ceea ce priveste partea comuna=cale acces,subsol,tersa,uscatorii,etc cat si proprietatile individuale
Dv cand ati achizitionat bunul imobil,in imobil de locuit in comun,va revin drepturi dar si obligatii legal prevazute atat de L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 cat si de catre codul civil,respectiv intretinerea partii comune
@cyan a scris
Asociatia de proprietari este raspunzatoare pentru daunele produse proprietarilor sau vizitatorilor.

Este hazardat a avansa acuza ca asociatia de proprietari este raspunzatoare in acest caz
Exista posibilitatea ca si locatarul sa fie vinovat
radubz a scris:
Eu nu cunosc pe nimeni in bloc si nici nu vreau sa cunosc.
In concluzie, stie cineva in atributiile cui intra montarea mochetei?

Este problema dumneavoasra ca nu vreti sa cunoasteti pe nimeni din bloc dar asta nu va ajuta cu nimic. Dimpotriva, va aduce doar necazuri. Trebuie sa stim, sa ne cunoastem macar o parte din vecini, o parte din oamenii cu care locuim in acelasi oras, judet sau in aceasta tara. Asa puteti discuta,puteti veni cu sugestii, propuneri sau solicita sprijinul presedintelui asociatiei, a vecinilor, a primarului, prefectului... presedintelui Romaniei. Conditia este sa stiti cine sunt acestia, sa-i cunoasteti!
Repararea, intretinerea, modernizarea blocului, inclusiv montarea mochetei intra in atribuitiunile dumneavoastra, a dumneavoastra ca proprietari. Aceasta o puteti face singur direct sau prin reprezentantii pe care i-ati ales in fruntea asociatiei de proprietari.
@ynocentta, un lucru este cert, solutia adoptata de constructor nu a fost una "fericita".
In locul locatarului putea sa fie un vizitator care sa alunece si nu neaparat daca suprafata ar fi umeda. In mall-uri exista gresie lucioasa dar nu am vazut sa fie montata pe scari, iar daca exista atunci au montate niste rigle metalice antiderapante. Am spus ca intra in responsabilitatea asociatiei (din care face parte si @radubz chiar daca nu vrea sa cunoasca pe nimeni din bloc) montarea unor elemente antiderapante deoarece asociatia este cea care raspunde de intretinerea partilor comune.

Mai face cineva recepția blocului , a lucrărilor ?

Nu poți să pui in funcțiune un imobil care poate pune in pericol siguranța proprietarilor sau a vizitatorilor .Acel constructor ar fi trebuit să știe ce tip de gresie se folosește pt. scări și holuri de bloc. Proprietarii au plătit pt. o locuință care nu le pune viața in pericol cear fi fost să nu aibă nici balustrade la scări și să se spună că cade in sarcina proprietarilor .

Alte discuții în legătură

Intrebare drepturi de folosinta spatii comune LucianaCucu LucianaCucu Va rog sa-mi spuneti unde este mentionat dreptul proprietarului pentru folosirea spatiilor comune( in cazul meu spatiul de depozitare care este folosit doar de ... (vezi toată discuția)
Acoperis si subsol ghiocelpetrea ghiocelpetrea cine are datoria de a intretine acoperisul si subsolul unei scari de bloc in cadrul unei asocatii de proprietari? proprietarii de pe coloana respectiva sau ... (vezi toată discuția)
Legislatie nelagalati nelagalati Buna ziua as dori si eu legea cu nr art tot de la un jurist.pt intrarea si scara blocului.mentionaz bloc de proprietati avand in vedere ca am fost batuta pt ca ... (vezi toată discuția)