avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrebare drepturi de folosinta spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrebare drepturi de folosinta spatii comune

Va rog sa-mi spuneti unde este mentionat dreptul proprietarului pentru folosirea spatiilor comune( in cazul meu spatiul de depozitare care este folosit doar de o singura persoana , care si-a insusit spatiul comun cu forta ), si daca iluminatul pe scara blocului intra in atributiile prprietarilorsau este obligatia asociatiei ?Multumesc

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:47, 23 Octombrie 2016
In Legea Asociatiilor de Proprietari sunt definite notiuniile de spatii comune (condominiu) si ce cuprind acestea.
inteleg ca vi se restrictioneaza accesul pe proprietatea comuna / este necesar sa va adresati asociatiei de proprietari / ea gestioneaza si administreaza proprietatea comuna / faceti o cerere scrisa cu nr de inregistrare
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
ContSters408724, utilizator
Partea comuna din imobilul de locuit in comun este reprezentata de calea de acces,uscatorii,
ghene gunoi,subsol tehnic,terase,etc
Asociatia de proprietari are un reprezentant legal in persoana presedintelui de asociatie care in cadrul comitetului executiv poate dispune Regulament de iordine interioara in care se precizeaza concret drepturi si obligatii locatari
Conform dispozitii in vigoare,vezi disp L nr 230/2007 ,HG nr 1588/2007,proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune-fara acordul asociatiei de proprietari
Conform dispozitii in vigoare,partea comuna din imobilul de locuit in comun,poate fi exclusiv utilizata de catre un proprietar,numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari-prin incheierea unui contract de comodat sau de locatiune
Iluminatul in partea comuna de imobil,intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Modalitatea de solutionare probleme curente care apar in cadrul oricarei asociatii de proprietari este conditionata de interesul,respectul si buna credinta a reprezentantilor asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii comune rodica_maria rodica_maria Buna Ziua! M-am mutat de vre-un an intr-o garsoniera, adica am cumparat-o, iar pe, fiecare etaj exista o incapere, in care fiecare locatar are dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Cai legale de pastrare a uscatorului din condominiu petronela_saba petronela_saba buna ziua, Sunt proprietar de apartament, locuiesc la etajul 8, sunt vecina cu spatiul ce are destinatia de uscator din constructie pe care il folosesc in ... (vezi toată discuția)
Camera uscator ionela.balan ionela.balan Buna ziua! Se poate intra legal in posesia camerei folosita ca uscator? Mentionez ca stau la et4 si aceasta camera este lipita de apartamentul meu. (vezi toată discuția)