Va rog sa-mi spuneti unde este mentionat dreptul proprietarului pentru folosirea spatiilor comune( in cazul meu spatiul de depozitare care este folosit doar de o singura persoana , care si-a insusit spatiul comun cu forta ), si daca iluminatul pe scara blocului intra in atributiile prprietarilorsau este obligatia asociatiei ?Multumesc
inteleg ca vi se restrictioneaza accesul pe proprietatea comuna / este necesar sa va adresati asociatiei de proprietari / ea gestioneaza si administreaza proprietatea comuna / faceti o cerere scrisa cu nr de inregistrare
Partea comuna din imobilul de locuit in comun este reprezentata de calea de acces,uscatorii,
ghene gunoi,subsol tehnic,terase,etc
Asociatia de proprietari are un reprezentant legal in persoana presedintelui de asociatie care in cadrul comitetului executiv poate dispune Regulament de iordine interioara in care se precizeaza concret drepturi si obligatii locatari
Conform dispozitii in vigoare,vezi disp L nr 230/2007 ,HG nr 1588/2007,proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune-fara acordul asociatiei de proprietari
Conform dispozitii in vigoare,partea comuna din imobilul de locuit in comun,poate fi exclusiv utilizata de catre un proprietar,numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari-prin incheierea unui contract de comodat sau de locatiune
Iluminatul in partea comuna de imobil,intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Modalitatea de solutionare probleme curente care apar in cadrul oricarei asociatii de proprietari este conditionata de interesul,respectul si buna credinta a reprezentantilor asociatiei de proprietari
Spatii comune
rodica_maria
Buna Ziua!
M-am mutat de vre-un an intr-o garsoniera, adica am cumparat-o, iar pe, fiecare etaj exista o incapere, in care fiecare locatar are dreptul la un ... (vezi toată discuția)