avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate start01

Activitate start01

amvirdan a scris:

cu tot respectul, nu cred ca administratorul e bandit.
Daca era asa, nu mai era administrator.


La asta nu m-am gandit,

cu tot respectul.
Multumesc pentru raspunsurile date,

o sa citesc si legea 230 si apoi mai revin cu intrebari.
Va salut,

am si eu niste intrebari la care va rog sa ma lamuriti daca sunteti amabili.

1.Suspectez administratorul ca-i bandit si ma umfla la intretinere (apa si gazul e pe pausal) si vreau sa vad facturi, chitante etc. Care e modul prin care i le solicit, pentru ce perioada am dreptul? reparatii nu au fost, deci e vorba doar de cheltuieli curente....

2.Exact in apartamentul de sub mine (eu stau la etajul 1) este o firma care isi desfasoara activitati comerciale, insa nu mi s-a cerut acordul pentru asta (apartamentul e proprietatea administratorului in cauza!). Am inteles ca pot sa fac o plangere la Registrul comertului.

3.Nu se tin adunari generale, sunt optionale? se pot solicita sa se tina, trebuie un motiv?

4.Nu este afisat niciun regulamet de ordine interioara, nici macar ala cu orele de liniste, nimic.

5.Pe casa scarii (adica sub apartamentul meu) nu este calorifer. Au voie sa-l debraseze de la retea?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Vecin meloman
Daca eu notific administratorul in scris ca am o problema cu vecinul meloman, el la randul lui are vreo obligatie sa notifice melomanu ca sa zic asa ? sau politia?

Ma refer la galagie in programul de linistie stabil de asociatia de locatari.
Răspuns la discuția Vecin meloman
Va multumesc pentru raspuns.

vecinul nu prea vrea sa inteleaga cu vorba buna, mi-a si zis ca nu am ce sa-i fac ca a vorbit cu un politist si ala l-a asigurat ca la cum asculta el muzica nu pateste nimic. Oricum e un tip ciudat/aerian...

Deci pot chema politia dupa ora 18:00? ca el ziua asculta 15-20 minute de nu te intelegi om cu om in casa iar apoi o lasa mai incet, dar nu o opreste insa nu mai e asa tare, vibratia tot se simte. Ma gandesc ca poate politia nu vine chiar in secunda 2 si nu-l prinde in flagrant..

Discuție Vecin meloman
Va salut,

Am un vecin de pe scara alaturata (avem acelasi administrator cu care el e foarte bun prieten...din pacate), care asculta muzica cu un subwoofer destul de mare, incat la mine in apartament tremura geamurile.
Am incercat sa masor sunetul cu telefonul (mai degraba sa aproximez ca nu-i metoda exacta) si este intre 40-60decibeli. Problema e ca se simte vibratia destul de tare...e foarte deranjant.

Asta se intampla in timp zilei...mai da drumu si noaptea dar mai rar si la intensitate mai scazuta.
Am tot incercat sa vorbesc el dar cica la el in casa face ce vrea.

Am chemat si politia cand asculta pe la 12 noaptea, dar a oprit muzica pana au ajuns iar apoi a pornit-o la loc.... parca stia ca or sa vina.


Intrebarile mele:
1.Pentru atunci cand asculta ziua, in afara orelor 22:00- 08:00 ce pot sa fac? (nu stiu care sunt orele de liniste stabilite suplimentar de catre asociatia de locatari). Mai vin si eu obosit de la munca si vreau sa ma odihnesc dar nu pot de muzica lui ascultata exagerat de tare.
2.Pot sa notific administratorul cumva? sa zicem ca face galagie in aceste ore de liniste… Cum arata o notificare d-asta?
3.Trebuie sa fac o plangere scrisa la politie?
4.Se poate monitoriza zgomotul cu ceva aparate omologate? Banuiesc ca sunt firme care se ocupa cu asa ceva…

Vreau sa pregatesc terenul iar in cazul in care nu intelege si nu se opreste sa trec la masuri mai serioase, asta daca e posibil.

Astept raspunsurile voastre,
Va multumesc!