avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate stallone84

Activitate stallone84

Am înţeles!
:O
Am înţeles, vă mulţumesc şi mă bucur că sunt membru al acestui forum!
Să vă scriu ce am înţeles: tata face la notar o declaraţie de acceptare tacita si intelege sa ramana strain de succesiune, mătuşa are din acel moment drept de proprietate. Şi nu se mai plăteşte taxa de succesiune?
Data decesului este mai mare de un an. Se mai pot face cele enunţate anterior?
Ideea este că tatăl meu nu vrea parte din moştenire, şi mătuşa vrea să vândă, făra a cheltui mulţi bani cu obţinerea titlului de proprietate.
Bună ziua. Problema mea constă în felul următor: tatăl meu are o soră şi ambii părinţi decedaţi. Tatăl meu a decis că nu are nevoie de vreo parte din casa părintească. Sora vrea să vândă casa, dar pentru a nu plăti taxa de succesiune, doreşte să-l dea în judecată pe tatăl meu, pe motiv că nu a avut grijă de părinţi, nu s-a ocupat de înmormântare, etc. (deşi nu este adevărat). Din câte observ, tata este de acord cu varianta aceasta, însă eu i+am spus să se gândească bine. Din acest motiv, vă întreb, ce implică un astfel de proces, ce cheltuieli, ce poate risca tatăl meu, riscă să plătească cheltuieli de judecată, îi trebuie avocat? Prin metoda aceasta se poate evita taxa de succesiune şi poate dobândi sora tatălui meu drept de proprietate, şi astfel să vândă casa? Vă mulţumesc.