avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate aureliao2015

Activitate aureliao2015

Va multumesc! Aveti dreptate, asa facusem.
Acum se naste alta intrebare. Rectificativa sau decl simpla?
Daca a avut erori de validare, inteleg ca nu s-a depus, nu?
Asa facusem. Am depus 112, nu mi-a dat eroare, nici la ghiseu nu au fost probleme. Cand am verificat pe stare d112 mi-a dat eroare de validare E-validari globale- baza de calcul -contrib fd garantare calculata eronat -si ca diferenta imi apare brutul presedintelui...fiind contract de mandat si nu cim, de ce i-as plati fond de garantare???
Buna ziua!
La ce sectiune se incadreaza presedintele de asociatie, pensionar si cu contract de mandat?
Multumesc,
Buna ziua
Pentru compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat se opresc aceleasi contributii ca la salariu?
Multumesc
Am citit si am fost si atenta.
In alt topic intrebasem pe parte juridica si nu ma lamuream cu contributiile, asa ca am trecut pe partea asta cu finantele.
Acolo mi s-a spus ca as putea incheia chiar si administratorului conv. daca e pe perioada scurta si nu necesita prezenta zilnica. Fiind o situatie aparte, am insistat pe conv civ. ( a iesit la pensie si mai sta o luna pentru clarificarea sit cu furnizorii), ceea ce inseamna ca presteaza servicii la nevoie, poate o data pe saptamana, sau mai rar.
Nu eram sigura de contrib pensii daca se opreste sau nu si de raportarea in revisal.

Mai am o nelamurire.
Am inteles ca pentru perioade scurte de timp, o luna( cu cateva ore lucrate -fara program fix sau alte obligatii), as putea incheia conventie civila. Inainte pentru asta se vira doar impozit si sanatate. Acum s-a schimbat ceva?
Va multumesc.
De vectorul fiscal si d112 stiam, dar n aveam habar de d 100...asta pentru ce mai e???
Nu gasesc presedinte asociatie in COR, asa ca probabil va trebui sa fac contract de mandat.
E aceeasi modalitate de calcul a salariului, cu aplicarea deducerii? pentru ca in acest mod , fiind salariul mic, nu se calculeaza impozit.
Sau e obligatorie impozitarea la contractul de mandat?
Se opresc aceleasi contributii ca si la cim, in afara de somaj?
multumesc
Presedintele si adm sunt pensionari.
Pot sa le fac cim cu timp partial?
Daca da, avand in vedere ca au pensii pentru limita de varsta, functia la asociatie se considera fct de baza si aplic deducere pt fct de baza?