avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Completare sectiuni d112 pentru presedinte asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Completare sectiuni d112 pentru presedinte asociatie proprietari

Buna ziua!
La ce sectiune se incadreaza presedintele de asociatie, pensionar si cu contract de mandat?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:38, 24 Octombrie 2016
la sectiunea A, contract de mandat
Sectiunea A
1. Tip asigurat dpdv contract de muncă .... alegeti pct.4
2. Pensionar ............ alegeti 1 (pensionar)
Asa facusem. Am depus 112, nu mi-a dat eroare, nici la ghiseu nu au fost probleme. Cand am verificat pe stare d112 mi-a dat eroare de validare E-validari globale- baza de calcul -contrib fd garantare calculata eronat -si ca diferenta imi apare brutul presedintelui...fiind contract de mandat si nu cim, de ce i-as plati fond de garantare???
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
aureliao2015, utilizator
Verificati daca in prima parte a D112, (Anexa 1) la finalul datelor de identificare a platitorului, debifat "Contribuitii la fondul de garantare" si dati clic pe butonul "Pune automat pe zero baza fd. garantare".
Apoi mergeti la Anexa 1.2 - Asigurat, unde ati inregistrat datele presedintelui. Acolo, in Sectiunea A, pe randul 15 aveti "Baza de calcul pentru plata fondului de garantare". Introduceti cifra zero.
Verificati ceea ce am scris si vedeti daca ati facut asa. Cel mai probail ati introdus la randul 15 suma ce reprezinta indemnizatia presedintelui si acolo trebuia sa fie zero.
Va multumesc! Aveti dreptate, asa facusem.
Acum se naste alta intrebare. Rectificativa sau decl simpla?
Daca a avut erori de validare, inteleg ca nu s-a depus, nu?
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
aureliao2015, utilizator

Alte discuții în legătură

Verificicare pe net a dec112 kinga79 kinga79 am depus decl. la ghiseu, trebuie validat si pe net? (vezi toată discuția)
Contributii angajat si angajator ciungu ciungu Buna ziua Spuneti-mi va rog in cazul unui cenzor (contract mandat asociatie proprietari)pensionar,ce cote se platesc de catre angajat si angajator ... (vezi toată discuția)
Declaratia d 112 pentru anul 2014 elga50 elga50 Pentru cei interesati, va anunt ca a aparut varianta [b]D112 pentru anul 2014[/b]. In ... (vezi toată discuția)