avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributii angajat si angajator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributii angajat si angajator

Buna ziua
Spuneti-mi va rog in cazul unui cenzor (contract mandat asociatie proprietari)pensionar,ce cote se platesc de catre angajat si angajator .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:54, 13 Octombrie 2014
La fel ca cele pentru CIM, mai putin somajul, indiferent ca este pensionar sau nu.

Atentie, puteti sa uzati de deducerea personala - care influenteaza calculul impozitului, daca cenzorul este la primul job in afara de pensie.
@elga50
Atentie, la contract de mandat nu exista deducere
Deci plateste si contributie concedii medicale 0.85%;
acc de munca = 0.169%,conform cod caen si
fd garantare a creantelor salariale= 0.25%
@elenazan
De ce nu?
Pentru contractele de mandat se calculeaza CAS - angajat/angajator, CASS - angajat/angajator si Impozit - angajat, conform reglementarilor fiscale.
Celelalte contributii sunt exceptate.

Alte discuții în legătură

Salarizare presedinte si sef.comisie cenzori RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Suntem o Asociatie de Propietari si vrem sa facem contract de mandat Presedintelui care este Administrator la o firma personala, ce contributii trebuie sa i se ... (vezi toată discuția)
Contributii asig.soc. si fd specifice ddea ddea Imi puteti spune va rog mult unde as putea gasi modul de calcul al contributiilor pentru salariati pe care o societate comercialale are de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim si mediu si contributiile angajatorului in anii anteriori calin elena calin elena Va rog, as avea nevoie de urmatoarele date pt anii 2004, 2005, 2006, 2007 , 2008 si 2009 : salariul minim pe economie , salariul mediu pe economie si ... (vezi toată discuția)