avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributii angajat si angajator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributii angajat si angajator

Buna ziua
Spuneti-mi va rog in cazul unui cenzor (contract mandat asociatie proprietari)pensionar,ce cote se platesc de catre angajat si angajator .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:54, 13 Octombrie 2014
@elga50
Pentru ca deducere personala se acorda pentru CIM si numai la functia de baza, aici era vorba de contract de mandat
Contractul de mandat este tratat din punct de vedere al contributiilor catre stat ca echivalent cu CIM-ul. Mai putin ca nu poti iesi in somaj si contributia la accidente de munca si concediu dintr-o functie aleasa.

Eu am dat pe D112 la contractele de mandat deducerea si nu mi-a intors eroare. Asadar am mers mai departe. Imi pare rau ca m-am trezit tarziu pentru asta, cu deducerea.

Da, intr-adevar, la primul contract, ca daca, ca pensionar, mai ai un job in alta parte cu CIM si ti se face deducerea acolo, la asociatie, pe contractul de mandat nu mai poti avea deducere.

Acum, deh, eu nu insist ca as detine adevarul (care este atat de interpretabil in zilele noastre!!!), dar daca nu mi-a intors eroare, se cheama ca este corect.
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
elga50, moderator
@elga50
Ca nu v-a dat eroare nu inseamna ca este si corect,unele cifre le completeaza fiecare cum crede in D112 si nu da nici un fel de eroare,s-ar putea sa aveti surprize de la ANAF intr-o zi,cand se vor sesiza
Codul Fiscal
ART. 55 Definirea veniturilor din salarii alin.1-3 – asimilate salariului
- 2)b) indemnizatii din activitati desfasurate ca urmare a unei functii alese in cadrul persoanelor juridice fara scop patrimonial;

....si de aici toate consecintele, inclusiv dreptul la deducerea personala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare presedinte si sef.comisie cenzori RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Suntem o Asociatie de Propietari si vrem sa facem contract de mandat Presedintelui care este Administrator la o firma personala, ce contributii trebuie sa i se ... (vezi toată discuția)
Contributii asig.soc. si fd specifice ddea ddea Imi puteti spune va rog mult unde as putea gasi modul de calcul al contributiilor pentru salariati pe care o societate comercialale are de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim si mediu si contributiile angajatorului in anii anteriori calin elena calin elena Va rog, as avea nevoie de urmatoarele date pt anii 2004, 2005, 2006, 2007 , 2008 si 2009 : salariul minim pe economie , salariul mediu pe economie si ... (vezi toată discuția)