Buna ziua
Spuneti-mi va rog in cazul unui cenzor (contract mandat asociatie proprietari)pensionar,ce cote se platesc de catre angajat si angajator .
Multumesc.
Contractul de mandat este tratat din punct de vedere al contributiilor catre stat ca echivalent cu CIM-ul. Mai putin ca nu poti iesi in somaj si contributia la accidente de munca si concediu dintr-o functie aleasa.
Eu am dat pe D112 la contractele de mandat deducerea si nu mi-a intors eroare. Asadar am mers mai departe. Imi pare rau ca m-am trezit tarziu pentru asta, cu deducerea.
Da, intr-adevar, la primul contract, ca daca, ca pensionar, mai ai un job in alta parte cu CIM si ti se face deducerea acolo, la asociatie, pe contractul de mandat nu mai poti avea deducere.
Acum, deh, eu nu insist ca as detine adevarul (care este atat de interpretabil in zilele noastre!!!), dar daca nu mi-a intors eroare, se cheama ca este corect.
@elga50
Ca nu v-a dat eroare nu inseamna ca este si corect,unele cifre le completeaza fiecare cum crede in D112 si nu da nici un fel de eroare,s-ar putea sa aveti surprize de la ANAF intr-o zi,cand se vor sesiza
ART. 55 Definirea veniturilor din salarii alin.1-3 – asimilate salariului
- 2)b) indemnizatii din activitati desfasurate ca urmare a unei functii alese in cadrul persoanelor juridice fara scop patrimonial;
....si de aici toate consecintele, inclusiv dreptul la deducerea personala.