avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate anne89

Activitate anne89

Buna ziua!
Am o cunostinta care e stabilita in Italia si a facut studiile gimnaziale si liceale acolo, si acum de sarbatori vrea sa faca un curs de frizerie in Romania, recunoscut in Uniunea Europeana.
Intrebare e: diploma trebuie tradusa si legalizata la noi in Romania sau mai are nevoie de apostila de la Haga?
Va multumesc!
O zi buna in continuare!
Răspuns la discuția indemnizatie prenatal
am citit discutia, numai c ain cazul meu, data probabila a nasterii este 15 februarie...cum sunt 126 de zile in total, minim obligatoriu 42 dupa, imi mai raman 84 de zile inainte...-15 din februarie- 31 din ianuarie- 31 din decembrie...imi mai raman 7 zile din noiembrie..asta in seamna ca din 10 noiembrie cand inceteaza CIM pana in 24 cand as intra de drept am zile neacoperite...
...daca aleg varianta 1, in care sa imi plateasca statul, este in regula daca nu am continuitate? sau se tine cont de cele 12 luni lucrate in ultimii 2 ani anteriori nasterii?
va multumesc frumos!
va multumesc pentru promptitudine! deci sa inteleg ca, daca contractul meu de munca se incheie in 10 noiembrie, indemnizatia se calculeaza din acea data 1 an in urma, nu din ziua nasterii copilului care ar fi in februarie...
...cat despre concediu maternal, cel de 126 de zile, nu mai pot beneficia intru-cat angajatorul nu este obligat sa mi-l plateasca, din moment ce eu nu mai am contract valid...
..daca ar fi sa aleg varianta somajului inregistrat cu 11 noiembrie, pot beneficia de concediu de maternitate din partea statului?..in acest caz, indemnizatia se calculeaza incluzand si somajul?

..imi cer scuze, ca pun atatea intrebari, dar e o situatie aparte si legea nu este explicita sau nu o inteleg eu.

va multumesc frumos!
. La articolul 2, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata."

acest lucru nu il inteleg...indemnizatia se calculeaza din ultimele 12 luni in care eu am realizat venituri in ultimii 2 ani, sau in ultimele 12 luni d ela nastere? pentru ca atunci as avea 3 luni neacopeirte...
va multumesc, dar plata indemnizatiei se calculeaza din ultimele 12 luni lucrate, sau ultimele 12 luni dinainte nasterii?...pentru ca o sa am circa 3 luni neacoperite...doar daca imi bag somaj...
Buna ziua!
Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in 15 februarie 2017, doar ca in 10 noiembrie 2016 imi expira contractul de munca, pentru ca a fost pe perioada determinata. Stiu ca nu sunt obligati sa imi prelungeasca, dar ma intreb daca ma afecteaza cumva la plata indemnizatiei, intru-cat stiu ca este data de catre stat. Eu lucrez din noiembrie 2014 cu o intrerupere de 8 zile doar.
Urmez in prezent cursurile SSM platite integral de companie, cele de 40 ore pentru a fi reprezentant SSM intern....mi s-a propus la curs sa platesc diferenta pentru cele 80 de ore...care ar fi baneficiile, in conditiile in care sunt absolventa a Facultatii de Management si nu a unui profil tehnic?...pot sa devin PFA apoi ? pentru cate firme pot sa lucrez in acelasi timp? pot sa continui concomitent sa lucrez ca asistent manager cu norma intreaga? cam cat ar trebuii sa fie salariu ?

Va multumesc!