Buna ziua.
Locuiesc la casa . Bunicul meu a dat voie vecinului sa se lege de canalizarea noastra provizoriu si a ramas pe viata. De asemenea din caminul nostru de vizitare unde e racordul de apa, sunt doua apometre, al nostru si al lor bineinteles ei , vecinii cand folosesc apa la noi nu mai are presiune. Cand au schimbat apometrele cei de la aquaserv am intrebat nu se poate vecinul sa isi faca separat, au zis ca daca asa a fost, asa ramane. Canalizarea noastra este veche, la fel si instalatia de apa. Vecinul s-a apucat sa mai lege o instalatie de apa in casa lui care are scurgere tot la noi, instalatia e facuta la el in casa scurgerea e in canalizarea noastra. El este in indiviziune cu cineva pe curte, persoana respectiva a murit, pe vremea cand traia nu avea voie sa se lege la canalizarea aceea, de aceea bunicul i-a dat voie sa se lege la apa noastra si la scurgerea noastra. Bunicul si vecinul au murit, au ramas tatal meu, iar vecinul are 4 copii si sotia mai traieste. Ce se poate face? Se poate face ceva in acest sens, se poate obliga vecinul sa isi faca canalizarea lui separata si conducta noua de apa care sa nu se bifurce din a noastra. Multumesc. Astept lamuriri.
Cum se poate actiona in judecata statul roman deoarece mama mea a primit o hotarare cum ca va primi anul trecut in noiembrie pensie de urmas de refugiat si apoi in decembrie statul a dat o hotarare de urgenta ca se amana un an, anul acesta la fel, in decembrie pe data de 5 statul da o noua hotarare de urgenta ca se mai amana un an plata pentru pensia de urmas de refugiat? Multumesc! Astept un raspuns. M-ar interesa cum as putea sau daca as putea apela la avocatul poporului sau la drepturile omului international, deoarece a fost oferit un drept si apoi luat. Va multumesc si astept un raspuns.