avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Activitate RoxanaCAR

Activitate RoxanaCAR

Răspuns la discuția Probleme asociatie de locatari
Multumesc frumos. Asta ma interesa. Deci tot dupa legea 230-2007 trebuie sa functioneze.
Am inteles cum imi va calcula el de acum apa daca ii dau index, pe mine ma intereseaza sa contest tabelul si pentru celelalte nelamuriri. Gen rubrica "cheltuieli" ce inseamna, impartirea salariului ingrijitorului pe nr de persoane, etc. Pe de alta parte, nu vreau banii inapoi , sa zicem ca e doar vina mea, dar acesti bani nu ar trebui sa se regaseasca pe plus in asociatie in fiecare luna sau intr-un fond ? Ma gandesc ca s-ar putea face ceva cu ei prin scara, nu ? E vorba de cateva mii de lei totusi doar de la mine... Am vorbit cu anumiti vecini, stiu cine e administratorul si presedintele, insa mai mult nu zic ,dau din umeri. Toti stau de mult in bloc si sunt relativ prieteni , noi suntem mai noi. Eu stiu in mare cam ce trebuie sa ne transformam in asociatie de proprietari insa mi s-a zis ca e "complicat" si "nu se vrea', n-am inteles de ce. Voi merge la o discutie cu presedintele si o sa incerc sa aflu mai multe, insa vroiam sa ma "documentez" putin inainte si sa inteleg ce e ok si ce nu. N-am reusit inca sa inteleg care e faza cu asociatia de locatari. Daca ele nu s-au transformat in asociatii de proprietari , sunt in ilegalitate ? In baza a ce administratorul e administrator, presedintele e presedinte, etc. Adica daca maine eu nu mai platesc, cine ma trage la raspundere si in baza a ce ? Stiu ca sunt blocuri (mai mici, e adevarat) care se gestioneaza singuri, nu au asociatie, dar se intalnesc , discuta , stabilesc,etc. De 5 ani de cand stau eu, nu s-a facut aici nici o sedinta. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.:)
Am acceptat situatia pentru trecut , insa vreau sa contest acum macar pentru luna trecuta. Repet, listele nu au data de afisare . Daca nu suntem asociatie de proprietari, ci de locatari, la ce ma raportez din punct de vedere juridic ? Articolul de mai devreme este din Normele de aplicare ale legii pentru asociatiile de proprietari. Mi-a spus in trecut administratorul ca nu suntem asociatie de proprietari, ca nu s-au depus acte pentru infiintare . Pe tabel stampila este cu asociatie de locatari si chiar si pe o adeverinta de care am avut odata nevoie la asigurari cand ne-a inundat un vecin. Deci, daca nu ma inteleg cu ei, pe cine dau in judecata ? :P Pot formula plangeri impotriva lor ca si persoane fizice ? In baza a ce incaseaza ei bani de exemplu ? Bine si noi ca si proprietari ii dam, nu ni ia din buzunar, dar totusi , ce ma sfatuiti sa fac mai departe ?
Daca e cazul , o sa merg si pana acolo, insa as dori sa incerc sa rezolv totul amiabil daca se poate. Prin legea asociatiilor de proprietari, am vazut ceva de genul ca sumele inscrise in listele de plata se contesta in termen de 10 zile de la afisare. Tabelul afisat nu are nici data de afisare si nici data scadenta. Ca sa ajung in instanta, nu ar trebui sa urmez niste pasi ? Gen sa fac cerere la presedinte , sa astept raspunsul scris al acestuia, etc. Nu vreau neaparat sa ma cert cu ei, sa nu intelegeti ca mi-e frica, nu imi e si sunt dispusa chiar sa renunt la o anumita perioada de recalculare, dar nici nu mi se pare normal , chiar daca am si eu o vina prin necitirea apometrelor (cred, nu stiu daca eu trebuie sa le citesc), sa achit aprox.100-150/luna in plus la cheltuieli pentru apa si bineinteles ca dupa cum vad din liste nu sunt singura. Oare unde se duc acesti bani de cativa ani? In scara nu se repara mai nimic , decat eventual daca pica, in subsol nu, nu se face mai nimic.
Ps. Pe cine dau in judecata ? Asociatia de locatari are vreo valoare ? Personalitate juridica nu are, dar mai are vreo valoare juridica ?
Buna seara. Locuiesc intr-un bloc de 5 ani. In acest timp , am achitat listele de plata fara a verifica nimic din ce este inscris pe ele,dar cineva din familie s-a uitat o data pe lista si a zis ca platim enorm la apa , asa ca am inceput sa ma uit. Intr-adevar , apa reprezenta 1/3 din total cheltuieli. Mentionez ca de cand stau in bloc,am citit apometrele doar de cateva ori, in rest ni s-a spus ca se pune ceva estimativ . Am zis ok, m-am gandit ca se regleaza de fiecare data cand dau citire. M-am inselat, nu se regla nimic. Acum doi ani, in timp ce inlocuiam un dulap in baie, un apometru a fost atins si a picat sigiliul. Am chemat administratorul sa citeasca apometrele si i-am zis ca o sa chem o firma autorizata sa le schimbe , ceea ce am si facut a doua zi si i-am dat si o copie dupa procesul verbal de inlocuire. Bun. Acum de cand cu remarca cu privire la consumul de apa , i-am spus administratorului ca vreau sa-i dau citirea apometrelor sa putem face o regularizare. Mi-a zis ca doar la inceputul lunii , am zis ok si sa-mi zica si mie ultimul index pe care il are. A zis ca nu are , ca el pune estimativ si ca oricum nu era in regula de cand statea fostul proprietar aici. N-am inteles ce vroia sa zica avand in vedere ca atunci cand m-am mutat , s-au citit apometrele. M-am dus acasa si am inceput sa fac niste calcule. El ne pune 10 mc/luna apa rece si 10 mc/luna apa calda. Noi consumam cam 3. M-am dus sa-i arat o "regularizare" de cand m-am mutat si una de cand am schimbat apometrele, dar a zis ca el nu poate regulariza nimic . Sa-i dau citire si doar pentru luna viitoare imi pune cat am consumat. Chiar nu mai pot face nimic in sensul asta ? Ce ar trebui sa contina tabelul in cauza ? Exista undeva in lege un minim de continut ? Eu as putea sa calculez singura , dar nu stiu nimic din ce inseamna cheltuieli (fact de apa, gaze, gunoi, salarii), lista nu afiseaza si asta. Plus de asta, salariul ingrijitorului este calculat la nr de persoane, nu pe cota indiviza. Cand am intrebat de sedinte (aveam niste nemultumiri in legatura cu construirea unei "cabine" pentru femeia de serviciu in scara blocului , la accesul in beci) , mi s-a spus ca nu se fac, decat atunci cand este nevoie. Avem presedinte, avem administrator, cred ca avem si cenzor (listele sunt semnate in dreptul cenzorului), dar eu nu inteleg in baza a ce functionam daca nu suntem asociatie de proprietari ... Cine este angajatorul in cazul ingrijitorului, administratorului ? As vrea sa fac o reclamatie la presedinte, credeti ca as mai putea rezolva ceva ? Sau aveti alte sugestii ? Multumesc. Scuze pentru roman.