avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate Alia14

Activitate Alia14

S-a constituit Asociatie de locatari la judecatorie, infiintata de dezvoltator, cu semnaturile noastre, luate la notar cand s-au semnat contractele de vanzare, Comitetul executiv este tot dezvoltatorul. Acesta doreste paza non stop a blocului, desi exista cod de acces cu cartela pentru usa de la intrare. Sunt angajati 3 paznici cu total salarii brute de 7740 lei. Au fost si doua sedinte de asociatie insa nu putem decide nimic fiindca dezvoltatorul ne spune ca detine 50%+1 si hotareste cum vrea. Astfel ar putea sa angajeze si 7 paznici daca doreste? sau sa faca investitii de lux in numele si pe banii celorlati proprietari dupa bunul plac?? Multumesc.
De curand am achizitionat un apartament intr-un bloc nou construit. Dezvoltatorul detine mai multe apartamente in acest bloc pe care nu le-a vandut si sustine ca are 50%+1 din spatiu. Drept urmare, a decis sa angajeze pe asociatie 3 paznici si un administrator cu salarii de 1500 lei+ taxe buget de 1080 lei. In total cele 4 salarii ajung lunar la 10.320 lei, suma pe care o suportam cf. cu cota parte indiviza. La incheierea contractului de vanzare nu au fost stipulate aceste cheltuieli. Va rog sa imi spuneti daca legea protejeaza locatarul de astfel de cheltuieli pe care un dezvoltator le poate impune ulterior celorlalti proprietari. Multumesc.
As dori sa stiu daca atunci cand vinzi ca persoana fizica un obiect personal pe site-uri ca OLX, OCAZII, TOCMAI, vanzatorul datoreaza impozit? Dar daca iti faci un magazin online prin care iti vinzi colectiile, lucrurile personale, trebuie platit impozit pentru sumele obtinute? Multumesc.