Niciuna.
Dv. functionati ca asociatie de proprietari si trebuie sa va organizati asa cum v-am scris mai sus.
Pana nu veti avea majoritatea in AG, ma tem ca o sa "jucati cum vrea dezvoltatorul", altfel puteti sa-l actionati in judecata. Cereti-i, dv., toti proprietarii, sa convoace o AG de alegeri in care sa se aleaga comitetul executiv si presedintele asociatiei. Asa, dupa cum v-am spus, ati mai avea o sansa sa discutati conditiile puse de el.
Mai aveti o iesire, dar aceasta este legata de felul in care si-a inregistrat proprietatea asupra apartamentelor nevandute in
acodul de asociere si de felul cum se interpreteaza sintagma "proprietatea sa" din urmatorul articol din
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa
.
- daca apartamentele sunt inscrise ca o singura proprietate, fara identificarea fiecaruia, ci cu suprafata totala, da, are majoritate, dar doar ca suprafata. Or intr-o AG conteaza numarul proprietarilor (un proprietar = un vot), nu suprafata detinuta.
- daca apartamentele sunt inregistrate fiecare separat, atunci el este proprietar de n ori, cate apartamente nevandute mai are. Si in acest caz e posibil sa detina inca majoritatea de 50% + 1. Si in acest caz, in instante, nu exista o interpretare unitara.
Unii sustin ca prin "proprietatea sa" se intelege
intreaga proprietate luata o singura data, deci 1 vot.
Altii inteleg prin "proprietatea sa" atatea proprietati
cate apartamente cu numere cadastrale separate are si atunci este de n ori proprietar.
Cereti-i sa vedeti tabelul cu proprietatile din acordul de asociere, acolo unde ati semnat si dv. pentru apartamentul pe care il aveti.