avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de proprietate

Buna ziua,
in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar. Apartamentul apartine sotiei mele care l-a cumparat inainte de casatorie. Exista vre-o cale legala de a dovedi ca sunt proprietar ? Impreuna cu sotia am redactat o donatie semnata de ambele parti fara a trece si pe la notar pentru autentificare, dar am inteles ca nu are nici o valoare.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:53, 29 Martie 2013
Nu, nu are valoare si pentru a fi membru al comitetului executiv trebuie sa fiti proprietar.
Nu exista prevedere in vigoare care sa conditioneze numirea in comitetul executiv de calitatea de proprietar de apartament in imobil
@ynnocenta

Pentru a fi membru in comitetul executiv trebuie sa fii intai membru in asociatie. Ori, aceasta calitate se acorda doar propietarilor.

In cazul de fata sotia este membru in Asociatie si poate fi aleasa in Comitetul Executiv.

Altfel am putea propune in comitet pe oricine "vrea muschii nostrii"
petrecg a scris:
in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar.

Pai daca ati fost ales membru in comitetul executiv prin votul adunarii generale si cu vointa dumneavoastra, cine trebuie sa va mai valideze!?
Sunteti membru in Comitetul executiv.
Ori cineva acum, dupa adunarea generala, contesta dreptul dumneavoastra de a candida si a fi ales?

Incep sa nu mai inteleg nimic ! pai orice hotarare a Adunarii generale si ce hotarari ia si Comitetul executiv , nu trebuie avut in vedere ce spune si Legea 230/2007 ? Sa inteleg ca daca un presedinte care nu este proprietar este ales , daca nu l contesta nimeni , nu este nici o problema ? .
Va rog , haideti daca la lege spune altfel , eu zic sa o si respectam !

Alte discuții în legătură

Presedinte SimonaBardea SimonaBardea Buna seara! Presedintele unei asociatii trebuie sa fie proprietar al respectivei asociatii, sau poate fi oricine?. Care este articolul din legea ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)