In august 2017 am semnat o promisiune de vanzare cumparare pentr o o casa cu termen in octombrie 2017. Termenul a trecut si cand am mers la notariat pentru prelungire, in loc sa facem act aditional, s a facut un nou contract, deoarece casa nu mai era pe numele primul vanzator, ci pe numele altei persoane( pentru a nu intra platitor de tva) cu termen in iunie 2018. A trecut si acest termen, vanzatorul nu si a respectat contractul, casa nefiind bransata la gaze si curent si am facut inca un act aditional de prelungire cu termen septembrie 2018. Intre timp m am mutat fara gaze, pe curentul din santier, a venit septembrie, termenul nu a fost respectat, nu am mai facut nici o prelungire si in ianuarie 2019 s a facut bransarea la gaze si curent. Pana acum i am platit vanzatorului 20 de mii de euro( 3 mii avans si 13 mii ca sa finalizeze casa pentru ca nu mai avea bani) si in momentul de fata mai am sa i dau 36 de mii, doar ca am cash 26 de mii si 10 mii trebuue sa fac un credit. Dupa ce am asteptat 1 an jum, vanzatorul ma ameninta acum ca nu mai asteapta dupa bani si merge la notariat pentru ca el si a indeplinit partea lui. Ce solutie am sa mai aman plata de 10 mii inca 3 luni? Multumesc!
Buna ziua,
Sunt angajata la o companie cu contract de munca de 8h/zi si as vrea sa imi mai iau un job, ma intreseaza sa stiu cate ore am voie sa lucrez legal pe zi(compania la care as vrea sa aplic se ocupa cu organizarea de evenimente, deci as putea sa lucrez si in weekend-uri).
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, conform adresei pe care am primit-o in care ma informau ca mi-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile, ei mentioneaza art 106 din OUG 195/2002, adica vatamare corporala din culpa.
Ideea este ca pietonul a traversat in fuga pe culoarea rosie a semaforului, eu aveam maxim 30 la ora si l-am accidentat foarte usor, m-am speriat si am chemat salvarea.
Pietonul nu a depus plangere impotriva mea, a vrut sa dea o declaratie la Brigada de Politie de la Udriste si acestia nu au vrut sa ii ia declaratia, iar la parchet nici macar nu au chemat-o sa dea declaratie.
In ordonanta de la parchet se dispune clasarea cauzei sub aspectul savarsirii infr prev de art 196 al 2 si 3 din C.P cu aplic. art. 5 din C.P.
Nu inteleg de ce trebuie sa stau 90 de zile fara permis in conditiile in care nici macar nu a fost vina mea, ce poti face cand iti sare un pieton in fata?S-a intamplat atat de repede incat nici nu am putut reactiona, iar eu am agatat pietonul cu un colt al masinii.
Buna ziua,
In data de 30 iulie 2014, am avut un accident soldat cu vatamare de persoana.In luna ianuarie 2015 am primit prin posta de la Parchetul de pe langa judecatoria sectorului 3 ordonanta de clasare a cauzei, am mers la Brigada de Politie Rutiera Udristei si am depus actele si mi-au suspendat permisul pentru 90 de zile si mi-au spus ca nu am dreptul sa dau examen pentru a reduce termenul de suspendare cu 30 de zile.
Intrebarea mea este am dreptul sa dau examen sau nu, deoarece cunosc cazuri mai grave decat al meu in care persoanele in cauza au putut sa dea examen si sa reduca termenul de suspendare.
La Udristei, cand sun sa intreb, intr-o zi imi spun ca da, in alta ca nu(depinde cu cine vorbesc la telefon)
Multumesc anticipat pentru raspuns.