avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate Criscris10

Activitate Criscris10

Multumesc frumos de raspuns. Poate faptul ca tatal ramane sa munceasca in strainatate sa puna problema in cazul de fata? Sau atat vreme cat mama ramane in tara in termenii stabiliti de lege, se poate acorda indemnizatia?

Cornel Vasile a scris:

Ancheta socială se efectuează de către autoritatea tutelară, la solicitarea titularului dosarului privind indemnizația de creștere a copilului, printr-o cerere scrisă (la care se anexează actele de identitate ale părinților copilului -copie xerox- și certificatul de naștere al copilului-copie xerox-) și înregistrată la DGASPC.

Ancheta sociala indemnizatie crestere copil. Daca tatal recunoaste copilul, parintii bebelusului fiind necasatoriti cu domiciliu in localitati diferite, dar tatal ramane sa lucreze in strainatate, poate mama depune cererea pentru ancheta sociala in localitatea ei de domiciliu pt a i se acorda indemnizatia de crestere copil pentru cei doi ani? mama ramane in tara sa aiba grija de copil insa stiu ca poate vizita tatal pentru reintregirea familiei maxim 180 zile pe an potrivit legii, nu-i asa? Mentionez ca mama are perioade lucrate in strainatate si perioade in Romania pentru cele 12 luni care se iau in calcul pentru indemnizatie
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog? Sau sa ma indrume in ce regulament/lege trebuie sa verific? Multumesc

Criscris10 a scris:

Daca tatal recunoaste copilul, parintii bebelusului fiind necasatoriti cu domiciliu in localitati diferite, dar tatal ramane sa lucreze in strainatate, poate mama depune cererea pentru ancheta sociala in localitatea ei de domiciliu pt a i se acorda indemnizatia de crestere copil pentru cei doi ani? mama ramane in tara sa aiba grija de copil insa stiu ca poate vizita tatal pentru reintregirea familiei maxim 180 zile pe an potrivit legii, nu-i asa? Mentionez ca mama are perioade lucrate in strainatate si perioade in Romania pentru cele 12 luni care se iau in calcul pentru indemnizatie.

Daca tatal recunoaste copilul, parintii bebelusului fiind necasatoriti cu domiciliu in localitati diferite, dar tatal ramane sa lucreze in strainatate, poate mama depune cererea pentru ancheta sociala in localitatea ei de domiciliu pt a i se acorda indemnizatia de crestere copil pentru cei doi ani? mama ramane in tara sa aiba grija de copil insa stiu ca poate vizita tatal pentru reintregirea familiei maxim 180 zile pe an potrivit legii, nu-i asa? Mentionez ca mama are perioade lucrate in strainatate si perioade in Romania pentru cele 12 luni care se iau in calcul pentru indemnizatie.
Multumesc de raspuns. Seara buna da aveti

Cornel Vasile a scris:

daca va angajati in tara inainte de nasterea copilului , exista posibilitatea sa primiti indemnizatie ... insa, pentru un raspuns pertinet, asdresati-va
ANPIS - Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială
[ link extern ] /

Pot beneficia de indemnizatie crestere copil in Romania daca am lucrat in Marea Britanie pentru ultimii 2 ani si inainte de a naste ma mut in Romania si ma angajez 3-6 luni? Stiu ca Marea Britanie a iesit din UE si asta ar inclina mai mult catre un raspuns negativ, dar as vrea sa stiu o parere autorizata. Multumesc anticipat
va multumesc pentru raspuns. am mers la iml si dr. nu m a lasat sa vb, mi a zis ca nu l intereseaza ce am facut, ca el se ia doar dupa foaia de la urgente...e ok sa cer o contraexpertiza?
buna seara,

Ma puteti, va rog, ajuta si pe mine cu cateva informatii? in luna decembrie anul trecut, am fost victima unui accident rutier. Pentru ca ma durea foarte tare pieptul, am fost transportata la spital cu ambulanta. la urgente mi s-a pus diagnostic contuzie toracica. pe fisa de la upu mai era trecut la altele: probleme locomotorii- pentru faptul ca nu ma puteam tine pe picioare la coborarea din ambulanta.
La putin timp dupa accident, din cauza ca ma aveam dureri de piept si de cervicala, am fost sa mi faca mai multe analize. In urma analizelor dr. mi-a pus diagnostic artralgii post traumatice toracice si costale si mi s-a recomandat fizioterapie. dupa 10 zile de fizioterapie si kinetoterapie, dr. mi-a prelungit terapia inca 10 zile de kinetoterapie.
din cauza programului de la munca si a distantei( accidentul a fost in localitatea de domiciliu si politia nu mi-a dat voie sa merg la iml in alt oras) nu am mers in cele 30 zile la iml pentru scoaterea certificatului medico-legal, ci dupa acest termen. Doctorul a fost foarte expeditiv, nu a vrut sa se uite peste documentele medicale si mi-a eliberat un document in urma expertizei(mi s-au dat 3-4 zile de ingrijiri).
As vrea sa fac o contestatie si sa fac o contraexpertiza. Imi puteti spune care ar fi procedura, in ce termen ar trebui sa ma incadrez? In curand se vor implini cele 3 luni de la accident si dosarul penal se va inchide automat. Trebuie sa fac contraexpertiza in aceste 90 zile de la accident? sau nu are nicio legatura?

Va multumesc