avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate MariusDSV

Activitate MariusDSV

Ghidul este de actualitate insa au mai aparut ceva mici modificari in legislatie. Volumul de informatii intradevar poate fi coplesitor. Gasiti mai jos o varianta simplificata si actualizata a informatiilor legate de necesarul de acte pentru autorizarea activitatilor de alimentatie publica:

Ghid actualizat - [ link extern ]



andreea125 a scris:

Buna ziua,

Deranjez si eu cu o intrebare , imi puteti spune va rog daca ghidul este in continuare de actualitate? As dori sa produc sandvisuri pe care ulterior sa le ambalez si sa le distribui mai departe unor intermediari. Sunt efectiv bulversata de cantitate de informatie gasita pe internet mai ales pe site-ul celor de la DSV, nu stiu cum sa imi structurez 'proiectul'..
Multumesc anticipat si felicitari pentru bunatatea de care dati dovada!

Orice persoana juridica poata sa desfasoare activitati de alimentatie publica.
As dori, daca mi se permite, sa o contrazic pe doamna avocat Lupu Roxana. In autorizarea activitatilor de alimentatie publica se incepe cu autorizatia DSV. Autorizarea unei rulote fast food, din punct de vedere al documentatiei necesare, nu difera prea mult de autorizarea unui punct de lucru fix.

Singura problema apare la amplasarea rulotei pentru ca aici intram intr-un vid legislativ. Pentru cei interesati am elaborat un ghid complet pentru autorizarea oricarei activitati de alimentatie publica.

Link ghid - www.avocatnet.ro/content/for...
As dori sa mai adaug ca pentru pentru obtinerea autorizatiei pe linie sanitar-veterinara aveti nevoie de urmatoarele:

Contract neutralizare deseuri tip protan
Diplome igiena angajati

Succes!!!

[Va rog, fara reclama in mesajele de pe forum]
Da mai este.

veronik a scris:

Este obligatoriu avizul de la primarie pentru un restaurant? Multumesc!


[Va rog, fara reclama in mesajele de pe forum]
Buna ziua,

Schimbarea destinatiei spatiului unei cladiri care este incadrata la monumente este un proces foarte dificil datorita vidului legislativ in care se afla acesta tip de situatie. De aici si raspunsurile diferite pe care le-ati primit. In cazul Dvs. se aplica legea 230/2007 , 839/2009 si completarile ulterioare. In cazul in care nu aveti un buget coniderabil si un plan de afaceri bine pus la punct, va sfatuiesc sa cautati alt spatiu in care sa va desfasurati activitati de alimentatie publica.


ancaodagescu a scris:

Buna ziua,

Referitor la schimbarea destinatiei spatiului, pentru deschiderea unui fast food: daca spatiul pe care vreau sa il inchiriez are trecut in CF: 1 sala de vanzare, 3 birouri, etc. , este doar spatiu comercial, corect? Am inteles ca pentru a schimba destinatia am nevoie de autorizatie de constructie, pentru autorizatia de constructie am nevoie de aviz de la monumente (este incadrata ca si cladire istorica) si nu exista un termen legal de eliberare a autorizatiei de constructie, in baza careia sa pot schimba incadrarea la CF. Asta poate dura ani de zile. De asemenea, am inteles ca DSV da autorizatie doar daca imi corespunde planul din CF cu ce este in teren. Eu va trebui sa compartimentez spatiul, pentru toaleta, vestiar si, evident, bucatarie. Acum este doar o camera open space.Nu vreau sa inchiriez spatiul, sa renovez, sa utilez bucataria si sa nu pot functiona. Pana acum nu am mai lucrat in alimentatie publica si mi se pare un stufaris incredibil de legi si regulamente, greu de accesat. Din primarie am primit 2 raspunsuri diferite, am fost la un avocat specializat in deschidere de firme si obtinere de autorizatii si mi-a dat un alt raspuns. Care lege reglementeaza obligativitatea ca spatiul sa aiba trecut in CF destinatia alimentatia publica? Ce treaba are DSV ul cu ce este in CF, cata vreme indeplinesc toate cerintele lor de igiena, reciclare si respect circuitul mancarii? Va multumesc frumos. Sunt in Cluj, ma gandesc ca sunt si regulamente care difera de la o primarie la alta. Va multumesc frumos


Revin cu o informatie noua:

Atentie la destinatia spatiului in care doriti sa va desfasurati activitatea de alimentatie publica. Autoritatile s-au gandit sa aplice intens o lege la fel de veche ca democratia din Romania.
Buna Dana,

Pasii sunt urmatorii:

Acte necesare autorizare ANSVSA:

1.) Contract eco neutralizare tip protan
2.) Contract DDD
3.) Plan Haccp conform cerintelor DSV
4.) Contract Medicina Muncii
5.) Contract Salubrizare (sau copie contract salubrizare scoala asta in cazul in care in contractul de inchiriere se stipuleaza ca scoala asigura aceasta utilitate-mult mai convenabil pentru tine)
6.) Cursuri igiena si diploma aferenta angajati

Acte necesare DSP

1.) Negatie (in cazul in care inspectorul DSP considera ca nu este nevoie de autorizare DSP)
2.) In cazul in care inspectorii DSP considera ca aveti nevoie de o autorizatie sanitara o sa primiti o lista cu niste cerinte pe care trebuie sa le respectati.

Acte necesare Primarie

1.) Copie autorizatie sanitar-veterinara
2.) Punct de vedere DSP sau copie autorizatie sanitara
3.) Si alte documente oricum o sa primiti o lista cu toate documentele necesare.

Succes!!!


Buna Marius DSV,
sunt administratorul unei societati nou infiintate cod 4711 .Intr-o scoala in cartier exista un spatiu , m-ar interesa sa deschid acolo un magazin cu produse de patiserie , produse ce vor fi achizitionate de la producator si bauturi racoritoare , ceva dulciuri ambalate.Intrebarea mea este , care sunt pasii si ce avize ,acte imi trebuiesc.
Multumesc, cu drag.:surrender:


Stimate "domnul" Livionne multumim pentru "contributia" Dvs. Aceasta discutie este un ghid pentru cei interesati, nimeni nu obliga pe nimeni sa faca ceva. Cat despre exprimarile mele, imi pare rau ca nu m-am ridicat la nivelul asteptarilor Dvs. O zi buna.
Procesul de autorizare a unitatii mobile de alimentatie publica este acelasi ca si in cazul unui punct de lucru fix.

TabaraFlorin a scris:

Buna,

Aveti idee daca exista diferente in cazul unui Food Truck? (camioneta echipata cu bucatarie)
Vreun sfat etc?

Respecte,
Florin