Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Buna ziua,
Deranjez si eu cu o intrebare , imi puteti spune va rog daca ghidul este in continuare de actualitate? As dori sa produc sandvisuri pe care ulterior sa le ambalez si sa le distribui mai departe unor intermediari. Sunt efectiv bulversata de cantitate de informatie gasita pe internet mai ales pe site-ul celor de la DSV, nu stiu cum sa imi structurez 'proiectul'..
Multumesc anticipat si felicitari pentru bunatatea de care dati dovada!
Este obligatoriu avizul de la primarie pentru un restaurant? Multumesc!
Buna ziua,
Referitor la schimbarea destinatiei spatiului, pentru deschiderea unui fast food: daca spatiul pe care vreau sa il inchiriez are trecut in CF: 1 sala de vanzare, 3 birouri, etc. , este doar spatiu comercial, corect? Am inteles ca pentru a schimba destinatia am nevoie de autorizatie de constructie, pentru autorizatia de constructie am nevoie de aviz de la monumente (este incadrata ca si cladire istorica) si nu exista un termen legal de eliberare a autorizatiei de constructie, in baza careia sa pot schimba incadrarea la CF. Asta poate dura ani de zile. De asemenea, am inteles ca DSV da autorizatie doar daca imi corespunde planul din CF cu ce este in teren. Eu va trebui sa compartimentez spatiul, pentru toaleta, vestiar si, evident, bucatarie. Acum este doar o camera open space.Nu vreau sa inchiriez spatiul, sa renovez, sa utilez bucataria si sa nu pot functiona. Pana acum nu am mai lucrat in alimentatie publica si mi se pare un stufaris incredibil de legi si regulamente, greu de accesat. Din primarie am primit 2 raspunsuri diferite, am fost la un avocat specializat in deschidere de firme si obtinere de autorizatii si mi-a dat un alt raspuns. Care lege reglementeaza obligativitatea ca spatiul sa aiba trecut in CF destinatia alimentatia publica? Ce treaba are DSV ul cu ce este in CF, cata vreme indeplinesc toate cerintele lor de igiena, reciclare si respect circuitul mancarii? Va multumesc frumos. Sunt in Cluj, ma gandesc ca sunt si regulamente care difera de la o primarie la alta. Va multumesc frumos
Buna Marius DSV,
sunt administratorul unei societati nou infiintate cod 4711 .Intr-o scoala in cartier exista un spatiu , m-ar interesa sa deschid acolo un magazin cu produse de patiserie , produse ce vor fi achizitionate de la producator si bauturi racoritoare , ceva dulciuri ambalate.Intrebarea mea este , care sunt pasii si ce avize ,acte imi trebuiesc.
Multumesc, cu drag.:surrender:
Buna,
Aveti idee daca exista diferente in cazul unui Food Truck? (camioneta echipata cu bucatarie)
Vreun sfat etc?
Respecte,
Florin