avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce autorizatii imi trebuiesc pentru o rulota tip fast ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce autorizatii imi trebuiesc pentru o rulota tip fast food??

Buna seara,
Ma numesc Marian si am si eu un semn de intrebare.
Am gasit sa cumpar o rulota tip fast food din Germania si asa vreau sa incep o afacere, tinand cont ca trebuie sa vina vara, eu zic ca o sa fie o afacere profitabila.Intrebarea este : Ce autorizatii imi trebuiesc pentru a putea functiona?
Deja am infiintat un SRL si am inteles ca se schimba codul CAEN in functie de ce activitate desfasori.Cu punctul de lucru cum se procedeaza, de ex. eu vreau sa imi desfasor activitatea in sezoane, la targuri sau mai stiu eu la evenimente ;
Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsuri concrete.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nixxxx , utilizator 15:49, 17 Octombrie 2018
Buna ziua,

Pentru rulota de tip fast food de care vorbiti va trebuie o serie de autorizatii cum ar fi - avizul de functionare de la Primaria in raza sectorului careia va veti desfasura activitatea , veti amplasa prorpiu zis rulota , aviz de la sanitar -veterinar pentru ca aveti ca obiect de activitate prepararea de mancaruri , de la pompieri , de la o societate care se ocupa cu dezinfectia , dezinsectia si delatizarea , de la gunoi pentru resturile menajele care raman , etc . Se poate sa aveti nevoie chiar si de aprobari pentru retetele pe care le veti folosi in prepararea mancarurilor. Sunt multe avize si autorizatii , sper sa le fi cuprins pe toate , oricum prmul pas este avizul de functionare de la primarie , de acolo veti putea afla si mai multe amanunte cu privire la ce alte autorizatii mai aveti nevoie in afara celor deja pe care vi le am mentionat. O zi buna si va urez succes. Cu stima av Lupu Roxana.
As dori, daca mi se permite, sa o contrazic pe doamna avocat Lupu Roxana. In autorizarea activitatilor de alimentatie publica se incepe cu autorizatia DSV. Autorizarea unei rulote fast food, din punct de vedere al documentatiei necesare, nu difera prea mult de autorizarea unui punct de lucru fix.

Singura problema apare la amplasarea rulotei pentru ca aici intram intr-un vid legislativ. Pentru cei interesati am elaborat un ghid complet pentru autorizarea oricarei activitati de alimentatie publica.

Link ghid - www.avocatnet.ro/content/for...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Vă rog să-mi permiteţi să intervin în această discuţie!
Răspunsurile nu sunt greşite, dar fiecare răspuns conţine doar o parte din adevar!

Am citit şi ghidul utilizatorului MariusDSV, iar informaţiile sunt bune şi corecte, doar că puneţi accentul, în principal, pe demersul de autorizare la DSV şi minimalizaţi importanţa celorlalte demersuri, precum şi ordinea lor firească!..

Aţi spus că trebuie să începem cu demersul la DSV!
Este adevărat că este bine şi înţelept să te preocupi în acest sens înainte de a procura rulota, sau înainte de a începe să amenajezi un spaţiu comercial!

Dar eu m-am ocupat personal de autorizarea unei rulote fast-food în Bucureşti şi am început cu:
- închirierea terenului pe care a fost amplasată rulota,
- am facut demersuri la Administraţia Domeniului Public,
- la DITL, unde ni s-a calculat "impunerea", adică chiria pentru ocuparea terenului (domeniului public), care este de 1 Leu/ mp/ zi,
- apoi am obţinut un Aviz de la Urbanism
- am înfiinţat punctul de lucru la Registrul Comerţului
- şi abia dupa ce am avut şi Certificatul Constatator al punctului de lucru, am putut să fac celelalte demersuri de autorizare, inclusiv cel de la DSV.

Iar actele care se depun la registratura DSV sunt:
1. Cererea tip,
2. Certificat de înregistrare firmă (CUI) în copie,
3. Certificat Constatator conf. Legii 359/ 2004,
4. schiţa spatiului cu detalii privind utilajele şi circuitele de lucru,
5. act de identitate administrator, în copie.

Iar toate celelalte documente, pe care le-aţi menţionat, vor fi necesare în momentul controlului de autorizare, care vine la punctul de lucru în aproximativ 2-3 săptămâni de la depunerea dosarului la Registratura DSV.

Mi-am permis să descriu, la rândul meu, lista demersurilor de autorizare, aşa cum le-am parcurs noi în ultimii ani. Găsiţi materialul aici: www.avocatnet.ro/content/for...

Despre noi şi portofoliul nostru (o mică parte) găsiţi informaţii aici: [ link extern ]

Numai bine!
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2017
Primoris SRL, Consilier juridic
Buna ziua,
Sunt înregistrat ca PFA am sediu social și doresc sa vând pe târguri și expoziții produse alimentare , tradiționale pe care nu le produc eu.
Mai trebuie sa mă autorizez la DSV ? Sau ce pași trebuie urmati
Bună ziua,

Pentru desfăşurarea unei activităţi comerciale cu produse alimentare (procesare, distribuţie, vânzare, altele) este necesară Autorizaţia DSV, sau Înregistrarea la DSV.

Practic DSV-ul verifică faptul că d-voastră îndepliniţi condiţiile legale minime pentru desfăşurarea acestui tip de activitate!

Bănuiesc că ştiţi că aveţi o serie de obligaţii legale, cum ar fi absolvirea unui curs de igienă alimentară, obligaţii referitoare la manipularea produselor, asigurarea trasabilităţii, etc

Manipularea incorectă, sau nerespectarea altor obligaţii legale poate duce la îmbolnăvirea unora dintre clienţii d-voastră, iar consecinţele pot fi diverse!

Activitatea pe care aţi menţionat-o este relativ simplă, aşa că nici obligaţiile pe care le veţi avea nu se compară cu cele, pe care trebuie să le respecte cei care lucrează într-un restaurant, sau în alte tipuri de locaţii!

Mă folosesc de ocazie să mă laud cu o mică parte dintre autorizaţiile DSV obţinute în ultimele luni ale anului trecut: [ link extern ]
[JuristFirme.ro] Autorizaţii de Funcţionare pentru agenţi economici

Succes!
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Primoris SRL, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Autorizare food truck comercial DANIEL_CODRU DANIEL_CODRU Buna ziua. In vederea deschiderii/autorizarii unui food truck commercial, in ipoteza in care va functiona amplasat pe in teren privat imi puteti spune daca ... (vezi toată discuția)
Autorizatii / acte / avize necesare pentru deschiderea unui restaurant / fast-food - ghid complet - MariusDSV MariusDSV Ce urmeaza sa scriu nu o sa fie o intrebare pentru specialisiti ci mai degraba un ghid pentru cei care vor sa-si deschida o societate comerciala care o sa ... (vezi toată discuția)
Unde pot sa imi desfasor activitatea? iwilldoit iwilldoit Buna seara. Ma intereseaza unde anume (si cum) imi pot desfasura activitatea in Bucuresti ca un Pizza Van (pizzerie mobila incorporata intr-o ... (vezi toată discuția)