Bună ziua,
Vă rog să-mi permiteţi să intervin în această discuţie!
Răspunsurile nu sunt greşite, dar fiecare răspuns conţine doar o parte din adevar!
Am citit şi ghidul utilizatorului
MariusDSV, iar informaţiile sunt bune şi corecte, doar că puneţi accentul, în principal, pe demersul de autorizare la DSV şi minimalizaţi importanţa celorlalte demersuri, precum şi ordinea lor firească!..
Aţi spus că trebuie să începem cu demersul la DSV!
Este adevărat că este bine şi înţelept să te preocupi în acest sens înainte de a procura rulota, sau înainte de a începe să amenajezi un spaţiu comercial!
Dar eu
m-am ocupat personal de
autorizarea unei
rulote fast-food în Bucureşti şi am început cu:
-
închirierea terenului pe care a fost amplasată rulota,
- am facut
demersuri la Administraţia Domeniului Public,
- la
DITL, unde ni s-a calculat
"impunerea", adică chiria pentru ocuparea terenului (domeniului public), care este de
1 Leu/ mp/ zi,
- apoi am obţinut un
Aviz de la Urbanism
- am înfiinţat
punctul de lucru la Registrul Comerţului
- şi abia dupa ce am avut şi
Certificatul Constatator al punctului de lucru,
am putut să fac celelalte demersuri de autorizare, inclusiv cel de la DSV.
Iar actele care se depun la registratura DSV sunt:
1.
Cererea tip,
2.
Certificat de înregistrare firmă (CUI) în copie,
3.
Certificat Constatator conf. Legii 359/ 2004,
4.
schiţa spatiului cu detalii privind utilajele şi circuitele de lucru,
5.
act de identitate administrator, în copie.
Iar toate celelalte documente, pe care le-aţi menţionat, vor fi necesare în momentul controlului de autorizare, care vine la punctul de lucru în aproximativ 2-3 săptămâni de la depunerea dosarului la Registratura DSV.
Mi-am permis să descriu, la rândul meu,
lista demersurilor de autorizare, aşa cum le-am parcurs noi în ultimii ani. Găsiţi
materialul aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Despre noi şi
portofoliul nostru (o mică parte) găsiţi informaţii aici:
[ link extern ]
Numai bine!