avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Unde pot sa imi desfasor activitatea?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Unde pot sa imi desfasor activitatea?

Buna seara. Ma intereseaza unde anume (si cum) imi pot desfasura activitatea in Bucuresti ca un Pizza Van (pizzerie mobila incorporata intr-o autoutilitara)?
Nu gasesc anunturi cu spatii de inchiriat pentru rulote comerciale nicaieri. De exemplu, sa presupunem ca as dori sa amplasez Van-ul in zona birourilor din Pipera. Ce ar trebui sa fac mai exact pentru ca nu prea gasesc informatii in acest sens ...
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 14:27, 27 Martie 2018
Trebuie sa aveti o firma inregistrata la Registrul comertului si activitatea declarata la ANAF.
Pentru a putea desfasura activitatea intr-un anume loc, aveti nevoie de autorizatie de la primarie.
Autoutilitara trebuie sa indeplineasca normele sanitare, sanitar-veterinare si de mediu si sa obtineti certificat constatator de la RC o data cu certificatul de inregistrare firma.
In functie de locul de amplasare si de dotarile autoutilitarei (aragaz cu butelie, cuptor electric, prize electrice, etc.) puteti avea nevoie si de aviz ISU-psi.
Gasiti detalii aici :
Idee de afacere: Rulotă fast-food cu finanțare nerambursabilă
www.avocatnet.ro/articol_457...

sau

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Bună ziua,

Eu m-am ocupat personal de autorizarea unei rulote fast-food în Bucureşti şi am început cu:
- închirierea terenului pe care a fost amplasată rulota,
- am făcut demersuri la Administraţia Domeniului Public,
- la DITL, unde ni s-a calculat "impunerea", adică chiria pentru ocuparea terenului (domeniului public), care este de 1 Leu/ mp/ zi,
- apoi am obţinut un Aviz de la Urbanism
- am înfiinţat punctul de lucru la Registrul Comerţului
- şi abia după ce am avut şi Certificatul Constatator al punctului de lucru, am putut să fac celelalte demersuri de autorizare.

Demersul de autorizare la DSV poate fi făcut fie în baza Certificatului Constatator al punctului de lucru, fie în baza Certificatului Constatator emis pentru activitățile desfășurate la beneficiari, sau în afara sediilor proprii!..

Lista demersurilor de autorizare în vederea funcționării, aşa cum le-am parcurs noi, o găsiți aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...


Succes!
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce autorizatii imi trebuiesc pentru o rulota tip fast food?? DolmarGroup DolmarGroup Buna seara, Ma numesc Marian si am si eu un semn de intrebare. Am gasit sa cumpar o rulota tip fast food din Germania si asa vreau sa incep o afacere, tinand ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare praporgescu praporgescu care sunt autorizatiile necesare pt.comert (fast food )stradal,in rulote amplasate pe domeniul public. Multumesc.#-o:((:sorry::\">:stunned: (vezi toată discuția)
Autorizare food truck comercial DANIEL_CODRU DANIEL_CODRU Buna ziua. In vederea deschiderii/autorizarii unui food truck commercial, in ipoteza in care va functiona amplasat pe in teren privat imi puteti spune daca ... (vezi toată discuția)