avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatii necesare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatii necesare

care sunt autorizatiile necesare pt.comert (fast food )stradal,in rulote amplasate pe domeniul public.
Multumesc.#-o:((:sorry::">:stunned:
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 16:19, 16 Septembrie 2010
societate ai srl sau pfa?dupa asta mai vorbim...=D>=D>=D>=D>
Am un SRL.
Deoarece ati spus ca aveti, deja, firma, primele demersuri le veti face catre primaria locala.
De la o primarie la alta, structura dosarelor poate sa difere usor, dar, in linii mari, lucrurile stau cam asa:

1) Demersuri de obtinere a unui AVIZ de amplasament din partea Serviciului de Urbanism al primariei.

2) Demersuri pentru obtinerea AVIZULUI de functionare pe domeniul public (amplasament stradal). Se intocmeste un mic dosar, ce va contine si AVIZUL de amplasament.

3) Inregistrarea punctului de lucru la Registrul Comertului.

4) Demersuri de autorizare la DSV-SA.

Bineinteles, mai sunt o serie de alte elemente, dar cele de mai sus sunt reperele cele mai importante.
Cerere de inregistrare la registrul comertului, declaratie model 2 sau 3 dupa caz in conformitate cu Legea nr. 359/2004 prin care autorizati codul 5610 ( in afara sediului social/profesional) punctul 4.3.4 din formular. In urma depunerii certificatului constatator de autorizare va deplasati la primarie pentru a obtine autorizatia de functionare.
In principiu, impreuna cu AVIZUL de functionare, veti semna si un contract pentru ocuparea domeniului public si veti plati o suma in functie de suprafata ocupata.

Tot in pricipiu, veti folosi respectivul contract pentru inregistrarea unui punct de lucru, astfel ca NU veti autoriza activitatea prevazuta la codul 5610 ca fiind desfasurata in afara sediului... (punctul 4.3.4. din formular), ci la punctul 4.3.2. din formular, unde veti trece adresa sediului secundar, conform contractului incheiat cu primaria.

Probabil ca situatia difera usor de la o autoritate locala la alta, dar in demersurile pe care le-am efectuat pana acum catre primariile de sector din Bucuresti si unele primarii din jud Ilfov, lucrurile au stat asa cum le-am descris mai sus.

Alte discuții în legătură

Autorizare food truck comercial DANIEL_CODRU DANIEL_CODRU Buna ziua. In vederea deschiderii/autorizarii unui food truck commercial, in ipoteza in care va functiona amplasat pe in teren privat imi puteti spune daca ... (vezi toată discuția)
Aprobarile necesare pentru vanzatorul ambulant mirela 20 mirela 20 Buna ziua, am un S.R.L si doresc sa devin vanzator ambulant dupa ce obtin codul CAEN , 1 – pot vinde oriunde ? exemplu: parcuri, piete, targuri, ... (vezi toată discuția)
Unde pot sa imi desfasor activitatea? iwilldoit iwilldoit Buna seara. Ma intereseaza unde anume (si cum) imi pot desfasura activitatea in Bucuresti ca un Pizza Van (pizzerie mobila incorporata intr-o ... (vezi toată discuția)