avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate sorin0206

Activitate sorin0206

buna seara ,suma licitatiei nu a acoperit si debitul catre asociatie din spusele executorului,cred ca acum se cauta un tap ispasitor care sa plateasca debitele defunctului propietar[sper sa nu fiu eu] care nu platise o parte si atunci cind era in viata ,dupa decesul proprietarului apartamentul a fost inchiriat de sotia dinsului ,nu stiu daca erau legitimi dar au un copil minor impreuna,dar asociatia nu a fost platita nici atunci ,daca nu ma insel asociatia ar fi avut timp sa ia masuri inca de atunci ,nu sa astepte un nou proprietar ,care sa achite debitele fostului proprietar ,inainte cu maxim 2luni inainte de participarea mea la licitatie asociatia sa inscris cu debitul in cartea funciara intre timp executorul m-a asigurat verbal ca nu eu platesc debitele fostului proprietar ,am participat si adjudecat licitatia si acum cind fac demersuri pt, a ma inscrie la primarie taxe si impozite asociatia nu imi elibereaza adeverinta pt ca: <cine plateste debitele imobilului?> <de ce executorul nu a invitat si asociatia la licitatie pt recuperarea debitului>In concluzie parerea mea de necunoscator e ca cineva nu si-a facut treaba cred ca intr-un an de zile de ne-plata consecutiva asociatia ar fi trebuit sa faca demersuri pt recuperarea debitelor,sper sa fi cumparat doar un apartament nu si dateoriile altuia Cum sa procedez Cine e raspuzator de debitul asociatiei ?multumesc
Răspuns la discuția apartament la licitatie
Revin cu confirmarea, nu i-a dat in judecata pe fostii proprietari, desi acestia nu au mai platit la asociatie de mai bine de 1 an de zile, dar i-au trecut in extrasul de carte funciara in luna octombrie 2014, iar licitatia a fost in ianuarie 2015. Multumesc.
Răspuns la discuția apartament la licitatie
Buna seara, in extrasul de carte funciara in partea a III-a de sarcini cuprinde C1 intabularea, drept de ipoteca a bancii,C2 somatia de executare silita a executorului in favoarea bancii respectiv a cheltuielilor de executare silita si C3 act administrativ emis de asociatia de proprietari intabulare, drept de ipoteca legala reprezentind cheltuielile de intretinere
Nu cred ca asociatia a dat in judecata fostu proprietar sau mostenitorii legali, dar am sa revin cu o confirmare, iar banii de la licitatie nu au acoperit creditu catre banca din spusele executorului si pentru plata asociatiei.Va multumesc pentru ajutor.

Referitor la intrebarea pusa de dumnul consultant fiscal mi se pare normal ca cei angajati la asociatia de locatari sa ia masuri din timp pentru cei rau platnici, pentru ca o suma de aproape 6000 roni nu se face peste noapte si plata catre ei nu sa mai facut de del putin un an de zile sau chiar mai mult, parerea mea de necunascator e ca si dinsii ar fi trebuit sa inainteze acte catre judecator sau executor ,eu personal nu as fi participat la licitatie daca executorul nu m-ar fi asigurat verbal ca nu voi plati eu debitele defunctului. multumesc
salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui apartament scos de banca la executare silita ,cu datorii la asociatie care erau trecute in extrasul de carte funciara alaturi de debitul banci ,pe care l-am trimis executoruli prin fax ,licitatia sa facut in alt judet.Executorul ma asigurat verbal ca eu ca nou proprietar nu trebuie sa platesc debitele fostului propietar care decedase ceva timp in urma si cam de un an nu mai locuia nimeni in apartament ,nu stiu daca fostul propietar a fost casatorit stiu ca ,ar avea un copil,.Problema e ca asociatia imi impune sa platesc eu deditul fostului propietar care e destul de mare ,in publicatia pt licitare scria ca apartamentul e grevat de contract de ipoteca in fafoarea banci iar in actul de adjudecare a licitatiei < de la data intabulari imobilul ramine liber deorce ipoteci sau alte sarcini>daca stiti cite ceva ajutati-ma va rog .MULTUMESC