In cazul interzisului judecatoresc - persoana adulta in virsta, internata intr-un Centru de recuperare si reabilitare neuro-psihiatrica cu diagnosticul Schizofrenie paranoida; si care prin hotarire judecatoreasca, ca tutore este numit Serviciul Public de Asistenta Sociala din cadrul primariei de domiciliu;
Persoana respectiva(intezisul judecatoresc) nu este casatorita, nu are copii, are apartament proprietate intr-un bloc cu apartamente, de asemenea proprietati
INTREBARE:
Cine are obligatia sa preia si sa raspunda de cheltuielile lunare de administrare ale Asociatiei de propietari la care este arondat blocul de locuinte, cit si ale Enelului, chiar daca nu se mai consuma nimic; in situatia ca cheia apartamentului se afla la tutore .
In cazul interzisului judecatoresc - persoana adulta in virsta, internata intr-un
Centru de recuperare si reabilitare neuro-psihiatrica cu diagnosticul Schizofrenie paranoida;
si care prin hotarire judecatoreasca, ca tutore este numit Serviciul Public de Asistenta
Sociala din cadrul primariei de domiciliu.
In completarea situatiei, mentionez urmatoarele:
Persoana respectiva(intezisul judecatoresc) nu este casatorita, nu are copii, are apartament
proprietate intr-un bloc cu apartamente, de asemenea proprietati.
INTREBARE:
Daca persoana respectiva este internata intr-o institutie de neuropsihiatrie cu diagnosticul
mentionat in baza unei hotariri judecatoresti, deci pe o perioada nedeterminata;
Cine raspunde si plateste utilitatile:
(1)Intretinerea la Asociatia de proprietari la care este arondat si blocul unde persoana
respectiva isi are apartamentul, in situatia ca contarul de apa rece si eventual apa calda
ramin inghetate la consum 0; unde totusi, Asociatia de proprietari pretinde ca trebuie platit
apa pluviala si cheltuielile de administratie.
(2)Enel, desi contorul ramine inghetat la 0, dupa ce cheia apartamentului a fost predata
Cu respect Forum,
Supun atentiei urmatoare situatie: La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de la parter, conform cartii tehnice, nu au balcoane. Apartamentele sunt proprietatea locatarilor.
Locatarul de la parter, cu citiva ani in urma a zidit spatiul proiectie verticala a balconului meu(et1): spatiu acum integrat ca balcon la parter cu ferestre si usa cu acces din afara. Aici si _a instalat o centrala termica pe combustibil solid la care este legat cosul de fum format dintr-un soclu zidit pe spatiul indiviz, pina la nivelul etajului 1, continuindu-se pina la acoperisul blocului cu segmente de tevi metalice
Dupa nenumarate sesizari catre primarie ca aceste constructii, prin modul defectuos de instalare constitue surse de fum si gaze pentru imediata vecinatate, In cursul anului 2014 primaria constata ca constructiile sunt fara autorizatii dupa care in baza legii nr. 50/1991, cu modificarile ulterioare, emite somatia de demolare a acestora. Si totul a ramas asa, adica nu s-a facut nimic.
Insistind cu sesizarea mea privin constructiile in cauza, anul acesta, primaria fara sa mai aduca in discutie efectul legii privind constructiile neautorizate, ii recomanda blind vecinului de la parter sa demoleze cosul de fum si sa porneasca demersul obtinerii autorizatiei de construire: si prin adresa trimisa mie i-mi precizeaza ca vecinul de la parter a solicitat si obtinut certificatul de urbanism nr...avind si acordul asociaiei de proprietari(Nu se precizeaza daca este Comitetul executiv al asociatiei sau locatarii din bloc)
INTREBARE:
La obtinerea autorizatie de construire, pe linga documentatia tehnica, este suficient acordul Asociatiei de locatari fara acordul vecinilor din imediata apropiere?
Precizez ca vecinul in cauza ste angajat al primariei la parcul auto.
Am urmatoarea situatie:
De ani de zile ma pling la primarie ca eu si familia suntem obligati sa inhalam permanent fumul si gazele de carbune si motorina provenite de la cosul de evacuare si centrala termica, amplasate imediat sub balconul meu(et1) de locatarul de la parter.
La care primaria ia act si zice:""Avind in vedere sesizarea dvs cu nr..., privind constructiile realizate de fam. ... la apartamentul situat la parter pe str .... ,va precizam urmatoarele: In urma verificarilor documentelor detinute de Primaria ...., nu au fost eliberate Autorizatii de construire atit pentru balcon cit si pentru zidaria protectoare a cosului de fum(legat de balcon) existente si detinute de vecinul dumneavoasra de la parter de peste 10 ani, pentru care se vor lua in perioada imediat urmatoare masurile legale in consecinta."
Locatarului de la parter ii trimite somatia:""Prin prezenta va somam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei sa procedati la Demolarea constructiei Anexa_balcon si obtinerea documentatiei pentru Autorizatia de construire. In caz contrar veti suporta prevederile Legea 50/1991, cu modificarile ulterioare."
..Si totul ingheata asa, cu toate insistentele mele, nimeni nu face nimic.
Imtrebare:
(1) Cu raspunsurile aratate mai sus, emise de primarie anul trecut, ma pot adresa Inspectoratului de stat in costructii fara sa mai reiau ciclul cu primaria, care iarasi nu va avea nici-o consecinta?
(2)Faptul ca aceste constructii au aproape 10 ani, sunt si interpretari la Legea 50/1991, cu modificarile ulterioare, sau alte legi, adica locatarul in cauza sa primeasca o amenda si sa i se emita si autorizatie de constructie, in situatia in care dupa propria constatare a primariei_constructiile sunt abuzive?